Ajankohtaista

04.06.2015

Kangasalan kunta vastaanottaa merkittävän taidelahjoituksen

Kangasalan kunta saa taidekokoelmaansa merkittävän teoksen: varatuomari Pertti Paloheimo on lahjoittanut kunnalle kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930 - 2004) veistoksen, reliefin ”Kuolleet sielut” (1979). Lahjoituksella Paloheimo haluaa onnitella Kangasalan kuntaa merkittävistä kulttuurisaavutuksista, Kangasala-talosta ja Kimmo Pyykön nimeä kantavasta museosta. Lahjoittajalla on pitkäaikainen suhde Kangasalle. Akateemikko Kain Tapper ja professori Kimmo Pyykkö olivat monivuotisia ystäviä ja taiteilijoina samanhenkisiä kuvanveistäjiä. Lahjoituksen vastaanottamisesta on päättänyt Kangasalan kunnanhallitus.

Teos sijoitetaan Kangasala-talon ylälämpiöön, jossa se on kuntalaisten ja talossa vierailevien nähtävänä 12.6.2015 lähtien.

Kain Tapper on suomalaisen kuvanveistotaiteen uranuurtaja. Tapperin päämateriaalina olivat puu ja kivi. Niukkaeleiset teokset ammensivat aiheensa luonnosta ja luonnon ilmiöistä, etenkin taiteilijan syntymäpitäjän, Saarijärven koski- ja järviluonnosta. Hän osallistui runsaasti näyttelytoimintaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja osallistui Venetsian biennaaliin kahdesti. Tapperin laaja takautuva näyttely nähtiin Sara Hildénin taidemuseossa vuonna 2001. Taiteilijan tuotantoon kuuluu kymmeniä julkisia teoksia. Pro Finlandia -mitali myönnettiin Tapperille 1976, professorin arvonimi vuonna 1990 ja akateemikoksi hänet nimitettiin vuonna 1996.Takaisin uutisiin