Ajankohtaista

11.06.2015

Kain Tapperin teos sijoitettiin Kangasala-taloon

Kangasalan kunta sai tänään taidekokoelmaansa merkittävän teoksen, kun varatuomari Pertti Paloheimo lahjoitti kunnalle kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930 - 2004) reliefin ”Kuolleet sielut” (1979).

kuva Tero Hakala

Vastaanottotilaisuuden avasi professori Aulis Aarnio. Kangasalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia otti teoksen vastaan kunnan edustajana.

Professori Aulis Aarnio avasi tilaisuuden.

Teos paljastettiin uudella paikallaan.

”Kangasala-talossa teos saa arvoisensa ympäristön, jossa se on kuntalaisten ja muidentalossa vierailevien nähtävillä”, Paloheimo kertoi. Lahjoituksella Paloheimo haluaa onnitella Kangasalan kuntaa Kangasala-talosta ja Kimmo Pyykön nimeä kantavasta museosta. Paloheimolla on pitkäaikainen suhde Kangasalle.

Varatuomari Pertti Paloheimo kertoi Tapperin teoksen historiasta ja omasta siteestään Kangasalle.

Akateemikko Kain Tapper ja professori Kimmo Pyykkö olivat monivuotisia ystäviä ja taiteilijoina samanhenkisiä kuvanveistäjiä.

Teos sijoitettiin Kangasala-talon toisen kerroksen lämpiöön. kuva Tero Hakala

Kain Tapper on suomalaisen kuvanveistotaiteen uranuurtaja. Tapperin päämateriaalina olivat puu ja kivi. Niukkaeleiset teokset ammensivat aiheensa luonnosta ja luonnon ilmiöistä, etenkin taiteilijan syntymäpitäjän, Saarijärven koski- ja järviluonnosta. Hän osallistui runsaasti näyttelytoimintaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja osallistui Venetsian biennaaliin kahdesti. Tapperin laaja takautuva näyttely nähtiin Sara Hildénin taidemuseossa vuonna 2001. Taiteilijan tuotantoon kuuluu kymmeniä julkisia teoksia. Pro Finlandia -mitali myönnettiin Tapperille 1976, professorin arvonimi vuonna 1990 ja akateemikoksi hänet nimitettiin vuonna 1996.Takaisin uutisiin