Ajankohtaista

26.06.2015

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesäopastukset ovat alkaneet

Kimmo Pyykkö -taidemuseon veistosvartit, lyhyet 15 minuutin johdanto-opastukset taidemuseon näyttelyiden eri teemoihin ovat käynnistyneet.  Veistosvartteja pidetään taidemuseossa tiistaista perjantaihin kello 13 ja kello 15 aina 28.8. asti. Sunnuntain näyttelyopastukset jatkuvat kesätauon jälkeen jälleen syyskuussa.

Taidemuseo tarjoaa kesäopastuksia - ns. veistosvartteja - kello 13 ja 15 tiistaista perjantaihin koko kesän ajan elokuun loppuun saakka. Veistosvarttien teemat vaihtelevat. 15 minuuttia kestävillä tuokiolla tarjotaan erilaisia näkökulmia kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämään ja taiteeseen. Vastauksia etsitään muun muassa seuraaviin kysymyksiin. Mikä on Kimmo Pyykön suhde Kangasalaan ja Karjalaan? Miksi Kimmo Pyykön taiteen symboleina toistuvat rotat, linnut ja perhoset? Millaisia materiaaleja ja tekniikoita Kimmo Pyykkö on käyttänyt taiteessaan?

Näiden kysymysten lisäksi veistosvarteilla puhutaan myös esimerkiksi presidentti Urho Kaleva Kekkosen ja Kimmo Pyykön yhdessä tekemistä teoksista. Näyttelyssä on esillä Urho Kaleva Kekkosen Leipälapio-omakuva sekä Niin on jos siltä näyttää -teos, jonka Kekkonen teki vuonna 1975 hyväntekeväisyystapahtumaan.

Heinäkuun veistosvarteilla tarkastellaan myös Kangasala-talon arkkitehtuuria ja taloon lahjoitettuja taideteoksia, muun muassa Kangasala-talon ylälämpiöön sijoitettua Kain Tapperin veistosta Kuolleet sielut.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, kuva: Tero Hakala

Muita tapahtumia taidemuseossa:

Lapsille museossa on tarjolla koko kesän omatoimisia tehtäviä: rottajahti ja veistosrasteja.

Elokuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseo on mukana Museoiden illassa 13.8. Pidämme näyttelyopastuksia tasatunnein klo 17 - 21. Lapsille on non-stop työpaja. Taidemuseo on avoinna Museoiden iltana kello 22 asti.

Lauantaina 28.8. Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa nuorille tekemistä yhdessä Kangasalan kirjaston kanssa työpajoja. Työpajoissa tuunaillaan huonekaluja ja tehdään graffiteja.

Syksyllä jatkuvat sunnuntaiopastukset, senioripäivät ja Vauvan kanssa museoon! -opastukset. Lisäksi tarjoamme luentoja ja teemapäiviä.

Ryhmäopastuksia pienemmille ja isommille porukoille päivittäin, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Lisätietoja: museolehtori Johanna Kangas, p. 040 773 0196, taidemuseo (a) kangasala-talo.fi

Liput:
aikuiset 6 €
eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 4€
alle 18-vuotiaat maksutta
senioripäivinä seniorit 2€

Avoinna:
ti-ke 11-17
to 11-19
pe-su 11-17
ryhmät sopimuksen mukaan, myös aamupäivisin

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala
p. 040 773 0148
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on maan uusin taidemuseo aivan Kangasalan keskustassa. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tällä hetkellä ripustettuna kaksi näyttelyä. Jokin meissä -näyttely esittelee Kimmo Pyykön 1970-luvun veistoksia ja 2000-luvun reliefejä kahdessa näyttelysalissa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Museon oheisohjelmaan kuuluvat viikoittaiset eri kohderyhmille suunnitellut näyttely- ja ryhmäopastukset.

 

 Takaisin uutisiin