Ajankohtaista

02.10.2018

Senioripäivässä ke 3.10. tutustutaan valokuvaaja Pekka Luukkolan siniseen hetkeen

Senioripäivän ke 3.10. opastuksella klo 13 kuullaan valokuvaaja Pekka Luukkolan vaikuttavista, sinisävyisistä maisemakuvista Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn uudessa näyttelyssä. Ohjelma sisältyy pääsymaksuun, joka on senioreille 2 euroa.

Valokuvaaja Pekka Luukkolan teoksissa hehkuu sininen iltahämy. Hämärän hetkellä otetuissa valokuvissa loistaa mystinen tuli tai valo, joka on syntynyt pitkällä valotuksella. Esimerkiksi tulen avulla hän kuvaa liikettä, ajan kulumista ja ihmisen olemassaoloa ilman näkyvää hahmoa.

Teokset kuvaavat suomalaista maisemaa ja luontoa rannikolta Lappiin saakka. Luukkola on matkustanut kuviaan varten Suomen eri osissa runsaat 150 000 kilometriä. Lähimmät kuvauspaikat löytyvät Kangasalan naapurista Kuhmoisilta.

Senioripäivässä keskiviikkona 3.10. Luukkolan taiteeseen pääsee tutustumaan oppaan johdolla klo 13. Miten ja missä siniset maisemat ovat syntyneet? Opastuksen jälkeen taidemuseossa luetaan taidehistorioitsija Satu Itkosen artikkelia ja keskustellaan sen pohjalta.


Kuvassa Pekka Luukkola: Landing, 2016.

Senioripäivässä on mahdollista tutustua myös juuri avautuneeseen Kimmo Pyykön Elämänlanka-näyttelyyn, jossa esillä on pronssiveistoksia ja -reliefejä. Tarinalliset teokset käsittelevät elämän yllätyksellisyyttä, ajan kulumista ja sen loppumista.

Lisäksi Kangasala-talon galleriassa on esillä valokuvataiteilija Terhi Asumaniemen On the Edge of Another World -näyttely, jonka teokset kuvaavat suoluonnossa tapahtunutta ympäristön muutosta. Näyttely on esillä 7.10.2018 saakka.

Ajankohtaiset näyttelyt:

Kimmo Pyykkö: Elämänlanka – pronssiveistoksia Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 6.1.2018 saakka

Pekka Luukkola: Valokuvia Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 6.1.2018 saakka

Terhi Asumaniemi: On the Edge of Another World Kangasala-talon galleriassa 7.10.2018 saakka.

Senioripäivä ke 3.10.2018 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Yleisöopastus klo 13. Senioreille sisäänpääsy taidemuseoon 2 € koko päivän.

Syksyn muut senioripäivät järjestetään 31.10. ja 28.11.2018.Takaisin uutisiin