Ajankohtaista

02.07.2015

Majaoja-säätiön taidelahjoitus esillä Kangasala-talon galleriassa heinäkuun ajan

Kangasala-talon galleriaan on ripustettu Majaoja-säätiön Kangasala-talolle lahjoittamia taideteoksia. Lahjoitus koostuu kuuden kuvataiteilijan teoksista, mukana on sekä taidegrafiikkaa että maalauksia. Teokset ovat esillä Kangasala-talon galleriassa heinäkuun ajan. Näyttelyn jälkeen työt ripustetaan Kangasala-talon eri tiloihin.

Kangasala-talon gallerian uusin näyttelyripustus koostuu Majaoja-säätiön Kangasala-talolle lahjoittamasta taiteesta. Galleriaan sekä pääkirjastoon vievän yhdyskäytävän seinille on ripustettu kuuden kuvataiteilijan teoksia. Harro Koskisen, Hannu Väisäsen, Jaakko Mattilan, Carl Osbergin, Hanna Vahvaselän ja Martti Leppäsen teokset ovat esillä galleriassa heinäkuun ajan. 

Näytteillä kattaus kuvataidetta kuudelta taiteilijalta

Galleriassa kävijä kohtaa kuuden eri-ikäisen ja ilmaisutavaltaan erilaisen tekijän töitä. Jaakko Mattilan (s. 1976 Oulu) ja Martti Leppäsen öljyväritöiden ilmaisu on ei-esittävää. Martti Leppäsen maalaus Viilenevää (2013) on kylmäsävyinen abstraktio. Jaakko Mattila on käyttänyt työssään teollisia alkydimaaleja ja saanut aikaan sini- ja harmaansävyisiä valuvia, kiiltäviä ja kosteanoloisia pintoja. Teos Aalto (2013) vie ajatuksen meren tyrskyihin tai äärettömään avaruuteen. 

Hannu Väisänen (s. 1951 Oulu) ja Carl Osberg (s. 1985 Vancouver) yhdistävät teoksissaan erilaisia visuaalisia elementtejä. Väisäsen luottaa teoksessaan My Five Characters (2001) merkkikieleen ja pelkistettyyn symboliikkaan. Carl Osbergin Elämänmuoto-teoksen pinta on jaettu kolmeen. Erilliset kuvaelementit, poika, bambi ja läpikuultavat väriläikät omissa ruuduissaan muodostavat herkän kokonaisuuden.

Carl Osberg: Elämänmuoto, detalji

Teos: Carl Osberg: Elämänmuoto, detalji

Harro Koskisen (s. 1945 Turku) talvinen värikynä- ja pastellitekniikalla toteutettu maisema Särkynyt (1977) on ilmaisultaan graafinen ja niukka. Teos kuuluu Koskisen Merimaskussa vuonna 1973 aloittamiin maisematutkielmiin. Kuvanveistäjä Hanna Vahvaselältä (s. 1973 Lappeenranta) näyttelyssä on jykevä, mutta hienopiirteinen Omakuva (2013). Vahvaselkä on yhdistänyt puisessa reliefissään veistämistä, kaivertamista, pinnan polttamista piirtämiseen ja maalaamiseen. 

Kuuden kuvataiteilijan teoskattaus on näytteillä Kangasala-talon galleriassa koko heinäkuun ajan. Näyttelyn jälkeen osa teoksista ripustetaan Kangasala-talon yleisötiloihin ja osa henkilökunnan työtiloihin.Takaisin uutisiin