Ajankohtaista

18.10.2018

Kotimaista huippujazzia Kangasala-salissa

Kotimaisen jazzin eturivin trio konsertoi Kangasala-talossa torstaina 25.10. Joonas Haavisto trion vieraaksi Kangasala-talon konserttiin saapuu myös kitaravirtuoosi Teemu Viinikainen.
 
Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavistoa pidetään yhtenä innostavimmista nuorista muusikoista Pohjoismaissa. Joonas Haavisto triossa soittavat jazzmuusikot Antti Lötjönen ja Joonas Riippa.


Joonas Haavisto trio

Kangasala-talon konsertin ohjelmisto koostuu pääasiassa uusista sävellyksistä Joonas Haavisto trion ja Teemu Viinikaisen tulevalta levyltä.
 
Steinway Artistiksi 2017 valittu Joonas Haavisto on luotsannut omaa trioaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Trion kolme albumia ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta, joista viimeisimmän Oku-levyn kappale Frozen nousi maailmanlaajuisen Apple Musicin A-listan jazzkappaleiden kärkikymmenikköön.
 
Joonas Haavisto on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja kuten Jazz Improvizacija 2006, Young Nordic Jazz Comets 2007 ja Jazz Hoeilaart 2010. Hän oli yksi semifinalisteista Nottingham International Jazz Piano Competition 2010 -kilpailussa. Joonas on esiintynyt laajasti Euroopassa, USAssa, Kanadassa ja Japanissa yhtyeidensä kanssa.


Teemu Viinikainen

Teemu Viinikainen on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.
 
Kokoonpano:
Teemu Viinikainen, kitara
Joonas Haavisto, piano
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut
 
Joonas Haavisto trio & Teemu Viinikainen to 25.10. klo 19 Kangasala-talossa. Liput Kangasala-talolta 20/18 €, Lippu.fi 22,50/20,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)Takaisin uutisiin