Ajankohtaista

25.10.2018

Ganes-musikaali Kangasalla

Maailman ensimmäinen Ganes-musikaali saapuu  Kangasala-taloon pe 26.10. klo 19.  Tämä huikea rockmusikaali vie matkalle Remun ja Hurriganesin hurjaan maailmaan.

Musikaalin taustaryhmässä ja virallisena suojelijana toimii itse Hurriganesin rumpali-laulaja-legenda Remu Aaltonen!

Remun roolissa lavaa hallitsee Swedish True Talent -kilpailun voittaja Dimitri Keiski, jolla juuret ovat Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Dimitri oli mukana myös Hurriganesin Viimeinen keikka -kiertueella viime vuonna.

Basisti Cisse Häkkistä esittää upea Tuomas Viiliäinen. Hurriganesin uran tunnetuimpina kitarataitureina, Albert Järvisenä ja Ile Kalliona, kuusikielistä kurittaa Erik Valkama. Remun elämän tärkeitä naishahmoja, kuten äitiä, isoäitiä ja tyttöystäviä näyttelevät muiden muassa Ninni Martikainen ja Johanna Kankkunen. Musikaalissa nähdään välähdyksiä myös Remun värikkäästä lapsuudesta.

Erik Valkama, Tuomas Viiliäinen ja Dimitri Keiski, kuva: Raisa Taurinka

Dimitri Keiskin mietteitä roolista

Ilman Remua ei ehkä olisi artistia nimeltä Dimitri Keiski. Musiikki oli ollut Dimitrille tärkeää aina.

”Koska olen romani, ajattelin voivani tehdä vain tangoa ja iskelmää. Intohimoni oli ollut kuitenkin aina rockmusiikki.”

Ajattelutapa muuttui välittömästi, kun isä soitti pojalleen Hurriganesin Get On -kappaleen ja kertoi rumpalin olevan romani. ”Saankin laulaa rockia!” pikku-Dimitri huudahti.

Pieneen poikaan istutettu kipinä roihuaa vielä tänäkin päivänä. Keiski on luonut uraa Ruotsissa ja Suomessa, voittanut Ruotsin Talent-kilpailun, keikkaillut mm. Dannyn kanssa, Kari Tapion muistokiertueella, ollut mukana Hurriganesin jäähyväiskiertueella sekä esittänyt Freddie Mercurya Suomen Musiikkiteatterin Queen-musikaalissa. Remun rooli on kuitenkin yksi merkittävimmistä kokemuksista miehen uralla. Remu on jopa kutsunut Dimitriä ”manttelinperijäkseen”.

”Onhan se ihan mieletön kunnia. Remulla on ollut todella suuri vaikutus elämääni, ja nyt itse Päällikkö sanoo näin. Ihan uskomatonta. Musikaalia tehdessä on ollut tosi hyvä fiilis. Vähän jännittynytkin, koska on pitänyt opetella soittamaan rumpuja. Olen muusikkotovereilta saanut onneksi hyviä vinkkejä”, Keiski kertoo.

Rumpujensoiton lisäksi Dimitri valmistautui rooliin katselemalla vanhoja haastatteluja ja keikkataltiointeja, mutta tärkein apu olivat yhteiset juttutuokiot Remun kanssa. Puhetapaa ja olemusta on havainnoitu läheltä, ja se näkyy myös roolisuorituksessa. Yhden neuvon Remu antoi kuitenkin Keiskille nähtyään esityksen.

”Hän sanoi, että olen liian kiltti. Pitäisi kuulemma oppia puhumaan enemmän rumia”, Keiski nauraa.

Ganes-musikaali Kangasala-talossa pe 26.10. klo 19.Takaisin uutisiin