Ajankohtaista

30.07.2015

Koulujen alku lähestyy – koulukiusaaminen aiheena vaikuttavassa teatteriesityksessä

Tampereen Teatterikesä, Kajaanin Kaupunginteatteri ja Vaara-kollektiivi saapuvat Kangasalle: Tänään koulun jälkeen Kangasala-talossa ke 5.8.2015 klo 19

Kouluvuoden aloitus lähestyy. Ennen pulpettiin palaamista Kangasala-talossa on mahdollisuus syventyä tärkeään yhteiseen haasteeseen – koulukiusaamiseen ja sen vaikutuksiin. Kajaanin Kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin esityksellä on selkeä sanoma sekä nuorille että aikuisille.

Tänään koulun jälkeen on esitys lapsista, jotka vihaavat maanantaita. Se on esitys hiljaisista hyväksyjistä ja aikuisista, joiden mielestä kiusaaminen kuuluu lapsuuteen. Tänään koulun jälkeen on myös tositarina koulukiusaamisesta. Se on näyttelijä Janne Kinnusen kouluvuosien kokemus, jonka hän tulkitsee yhdessä kollegansa Matias Niemisen kanssa.
 
Teos ei väistele aiheettaan tai kiihkoa, mutta taitaa huumorin. Se on tiukasti läsnä nuorten arjessa ja nostaa pöydälle välinpitämättömyyden tuhot sekä karut tilastot kiusaamisesta. Tiivis ja tehokas paketti kolahtaa ja sulattaa kovimmankin koviksen.

Esitys on kiertänyt jo lähes 50 koulussa keräten yli 11 000 katsojaa. Nyt se on osa Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoa.

Tänään koulun jälkeen, kuva Ia Samoil

kuva Ia Samoil

Rooleissa Janne Kinnunen ja Matias Nieminen
Käsikirjoitus Janne Kinnunen ja Eino Saari
Ohjaus Eino Saari
Kesto 1h, ikäsuositus 12+
Esitykseen kuuluu keskustelutilaisuus.

Liput: Kangasala-talolta aikuiset 25€, 12–16-vuotiaat 15€, Lippu.fi aikuiset 27,50€, 12–16-vuotiaat 17,50€

Tapahtumatiedot ja liputTakaisin uutisiin