Ajankohtaista

26.10.2018

Abban musiikki ja tarina valtaavat Kangasala-talon

Vaikka Abba on pysytellyt poissa estradeilta ja studiosta yli 30 vuotta, sen kultainen kimallus ei ole hiipunut minnekään. Ruotsalainen Abba on edelleen yksi kaikkien suosituimmista ja myydyimmistä yhtyeistä, jonka ajatonta diskopoppia rakastavat yhä kaikenikäiset kuulijat ympäri planeetan.

Koe Abban tarina uudelleen! Upeat laulajat, tanssijat ja huippuorkesteri vievät katsojat keskelle Abba-huumaa. Golden Abba Show’ssa näet Suomen eturivin esiintyjät, jotka tulkitsevat moniäänisesti huikeita Abban hittejä.

Abba-nelikkona Siru Airistola (Voice of Finland-voittaja), Piritta Lumous (Manzana), Olli Kärki ja tangokuninkaanakin tunnettu Marko Lämsä.

Show sisältää upeaa koreografiaa sekä glamoröösejä asusteita. Tanssijoina taiteilevat Tukholman tanssi-ja sirkusakatemiastakin oppia hakeneet Juuli Välimaa sekä Oona Leinonen.

Esityksessä kuullaan muun muassa Mamma Mia, Dancing Queen, Fernando, Waterloo, Summer Night City, Voulez Vous, When I Kiss The Teacher, Tiger… Tämän lähemmäksi alkuperäisen ABBAn live-elämystä et pääse! Huikea live-orkesteri!


Golden Abba Show, kuva: Raisa Taurinka

Abba oli ruotsalainen pop-yhtye, yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja tunnetuimmista yhtyeistä. Abba nousi kansainväliseen suosioon vuonna 1974 voitettuaan Euroviisut kappaleellaan Waterloo. Sen jälkeen yhtye sai suurta menestystä levylistoilla ympäri maailmaa ja se on säilyttänyt suosionsa myös vuonna 1982 tapahtuneen hajoamisensa jälkeen. Abban levyjä on myyty yhteensä yli 370 miljoonaa kappaletta.

Yhtyeen jäsenet, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad, esiintyivät yhdessä jo vuonna 1970, mutta yhtyeellä ei ollut tuolloin vielä nimeä. Vuonna 1973 yhtyeen nimi muokattiin manageri Stig "Stikkan" Andersonin ideoimana jäsenten etunimien etukirjaimista.

Yhtye otettiin Rock and Roll Hall of Fameen maaliskuussa 2010. Tukholman Djurgårdeniin avattiin toukokuussa 2013 Abba-museo, Abba The Museum.

Golden Abba Show Kangasala-talossa la 27.10. klo 19.Takaisin uutisiin