Ajankohtaista

06.08.2015

Kimmo Pyykkö -taidemuseo mukana Museoiden illassa 13.8. Kangasalla

Elokuussa Kangasalla vietetään ensimmäistä kertaa Museoiden iltaa. Kangasalla on kymmenkunta museota tai museotyyppistä toimijaa, jotka kutsuvat tutustumaan näyttelyihinsä maksutta Museoiden iltana. Kimmo Pyykkö -taidemuseo on avoinna Museoiden iltana kello 17-22.

Museoiden iltana Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tarjolla näyttelyopastuksia koko illan. Opastuksille lähdetään tasatunnein taidemuseon ala-aulasta. Viimeinen opastus alkaa kello 21. Museo on esteetön, hissillä pääsee liikkumaan kerrosten välillä ja aulatiloista löytyy tilava esteetön wc-tila.

 

Lapsille on järjestetty non-stop työpaja. Työpaja pidetään Kiilassa, museon eteisaulan työpajatilassa. Lapsille ja perheille on tarjolla omatoimisia museokierroksia varten tehtäväpaketteja: pienemmät voivat etsiä näyttelysaleihin karanneita rotanpoikasia ja vähän isommille koululaisille on tarjolla veistoksiin liittyviä tehtäviä. Rottajahtiin tai Veistorasteihin liittyvää materiaalia ja ohjeita voi kysyä kassalta tai museon henkilökunnalta.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on maan uusin taidemuseo aivan Kangasalan keskustassa. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tällä hetkellä ripustettuna kaksi näyttelyä. Jokin meissä -näyttely esittelee Kimmo Pyykön 1970-luvun veistoksia ja 2000-luvun reliefejä kahdessa näyttelysalissa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Museon oheisohjelmaan kuuluvat viikoittaiset eri kohderyhmille suunnitellut näyttely- ja ryhmäopastukset.Takaisin uutisiin