Ajankohtaista

25.08.2015

Tule tekemään katutaidetta graffititaitelijan kanssa!

Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasalan kirjasto järjestävät nuorille torstaina 27.8. graffitityöpajan Kangasala-talon aukiolla ja tuunaustyöpajan pääkirjaston nuortenosastolla. Graffitityöpajaa on kutsuttu vetämään kokenut graffititaiteilija Tero Karvinen. Työpajat ovat osa Kangasalan kirjaston Ihan tyhmii runoi -hanketta.

Maksuttomat 13­ – 17-vuotiaille nuorille suunnatut työpajat järjestetään torstaina 27. elokuuta kello 16.00 – 18.30. Graffitityöpaja pidetään Kangasala-talon aukiolla ja tuunaustyöpaja Kangasalan pääkirjaston nuortenosastolla. Graffitityöpajaa tulee vetämään kokenut graffititaiteilija, Pirkanmaan visuaalisten alojen läänintaiteilijanakin toiminut Tero Karvinen.  Tuunaustyöpajassa ohjaajana toimivat kulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPumin ohjaajat. Paikan työpajan voi varmistaa ennakkoilmoittautumisella (lähettämällä s-postia taidemuseo@kangasala-talo.fi tai tekstarilla p. 040 7730196) mutta mukaan otetaan myös non-stop-periaatteella, mikäli paikkoja riittää. Työpajan järjestää Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhdessä Kangasalan kirjaston kanssa. Tule mukaan ja tuo kaverisikin!

Graffititaiteilija Tero Karvinen on tehnyt graffiteja jo yli 25 vuotta.

Kuvataiteilijaksi valmistunut toiminut Karvinen on tehnyt liki 30 vuotta katutaidetta. Karvinen on työskennellyt vuosia yhdessä nuorten kanssa erilaisissa katutaideprojekteissa ja on saanut hyvää palautetta työstään, myös nuorilta itseltään työpajojen jälkeen.

- Kaikki on tykänny! Jotkut vähän epäilee aluks, mut sit ku päästään
hommiin ja ihmiset näkee mitä siinä tapahtuu nii kaikilla on kivaa.

Vuonna 2011 Karvinen valittiin Pirkanmaan läänintaiteilijaksi nimenomaan katutaidetaustansa ja nuorten kanssa tekemiensä yhteisötaideprojektien ansiosta. Läänintaiteilijakautensa aikana hän toteutti useita projekteja yhdessä pirkanmaalaisten nuorten kanssa.

- Mä en ikinä kuvitellu et musta olis missään vaiheessa tullu taiteilijaa, tai vielä
vähemmän graffititaiteilijaa, mut mä olen siitä onnellisessa ja
etuoikeutetussa asemassa et mä olen voinu tehdä graffitia ammattilaisena
ja asiantuntijana.

Karvinen itse innostui katutaiteesta ja graffiteista jo 80-luvulla.

- Mä näin vuonna 1984 elokuvan Beat Street. Se oli ensimmäisiä Suomeen
asti yltäneitä hip hop-elokuvia, ja sen pääosassa oli kaveri nimeltä
Ramo. Se oli graffitimaalari, ja sen maalaamat piissit oli varmaan
hienoimpia juttuja mitä mä olin ikinä nähny. Se ilta tavallaan muutti
kaiken, ja siitä asti on sitte pyöritty näissä kuvioissa.

Ihan tyhmii runoi -hankkeen taustaa:

Hankkeen tarkoituksena on tavoittaa nuoret kirjastonkäyttäjinä nykyistä paremmin ja löytää luontevia väyliä ja välineitä nuorten, kirjaston ja muiden nuorten palveluja tuottavien keskinäiseen kohtaamiseen ja kanssakäymiseen. Hankkeessa on selvitetty nuorten kirjastonkäyttäjien ja ei-käyttäjien palveluja ja tiloja koskevia tarpeita ja toiveita sekä järjestetty nuorten ideoimia osallistavia, työpajatyyppisiä tapahtumia.Takaisin uutisiin