Ajankohtaista

25.08.2015

Sadonkorjuukarnevaali Kangasalla 29.8.2015

Kangasalan juhlavuosi huipentuu Sadonkorjuukarnevaaliin – mukana Herra Heinämäki ja Heikki Silvennoinen!

Kangasalan 150-vuotissyntymäpäivät huipentuvat juhlaviikon lopuksi kaikkien kuntalaisten Sadonkorjuukarnevaaliin torialueella 29.8. klo 12.00–21.30. Silloin vietetään kekriä, mystistä sadonkorjuunjuhlaa, lähiruuan ja paikallisen ohjelmatarjonnan merkeissä. Sadonkorjuukarnevaali on maksuton koko perheen tapahtuma, jonka järjestäjänä on Kangasalan kunta.

Tapahtumalla herätellään eloon 1970-luvulta peräisin olevat Kurkunleikkaajienkarnevaalit ja Kukkaisjuhlat. Tavoitteena on luoda jokavuotinen yleisötapahtuma, joka tarjoaa sisällöltään vastapainoa perinteisille toritapahtumille. Kekrijuhlat on järjestetty ennen vanhaan koko kylän yhteistyöllä ja kaikki ruuasta ohjelmatarjontaan on saatu omasta maasta ja omin voimin. Nykytermi on DIY – do it yourself. Kekriperinteeseen kuuluu olennaisena osana myös naamiaiset. Toivottavaa olisi, että yleisöä saapuisi paikalle pukeutuneena. 

Lähiruokaa, pop up -ravintoloita ja omituisia vihanneksia Kekriperinteiseen kuuluu olennaisesti lähiruoka, jonka kunniaksi Sadonkorjuukarnevaaliin järjestetään lähiruokatori ja pop up -ravintolapäivä klo 12–16. Mukaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki paikalliset kotikokit tarjoamaan erikoisuuksiaan. Lähiruokatorille toivotaan myyntiin tuotteita kangasalalaisilta ja ympäryskuntien lähiruuan tuottajilta. Torille voi tuoda myytäväksi elintarvikkeita kaikissa muodoissa. Myyntipaikat ovat maksuttomia, mutta ne on varattava ennakkoon. Tapahtumassa on myös kiinteä ruokamyynti koko päivän. Lautaselle on luvassa perinteisten lettujen ja muikkujen lisäksi myös jotain uutta: lähiruokaa festarieväinä. Omituiset vihannekset -näyttelyyn voi jokainen tuoda puutarhansa hauskimmat löydöt: kippuraiset kurkut, pikku-ukkoporkkanat tai vaikka sen suurimman kurpitsan.

Nimekkäitä esiintyjiä ja nonstop-ohjelmaa koko päivän Sadonkorjuukarnevaalin esiintyjiä valittaessa kriteerinä on ollut kangasalalaisuus tai jokin muu sidonnaisuus Kangasalaan. Torille saadaan kauan kaivatut päivähypyt, kun tanssijalkoihin liikettä laittaa Country Club Kuhmalahdelta. Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttää Herra Heinämäen Lato-orkesteri sopivasti päiväuniajan jälkeen. Alkuillan ikärajattoman kaksituntisen konsertin pääesiintyjänä on Heikki Silvennoinen & Acoustic time. Lisäksi tapahtumassa esiintyy Gram of Fun -lauluyhtye Kangasalan ystävyyskunnasta Räpinasta sekä Kangasalan MLL:n muskarilaiset. Koko perheen ohjelma päättyy valoon ja tuleen, Tuliteatteri Flamman huikeaan keskiaikahenkiseen esitykseen. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu Karnevaaliklubilla (K-18) Kangasala-talossa Fiolan ja Utopianistin kanssa pitkälle yöhön. Tapahtumassa julkistetaan myös Kangasalan Kyky 2015. 

Sadonkorjuukarnevaali on nonstop-tapahtuma, jossa ohjelmatarjonta ei rajoitu pelkästään musiikkiin. Mystiikkaa tapahtumaan tuovat taikatemput ja illuusiot. Lisäksi on poniratsastusta, katutaidetta, kyykkää ja taekwon-doa. Samana päivänä vietetään myös Suomen Luonnon päivää, jonka kunniaksi Kangasalan luonto ry järjestää koko perheen lähiluontoretken Kuohunlahdelle ja Kuohunharjuun klo 13–15, jonne lähdetään Sadonkorjuukarnevaalista. Lisäksi pääkirjaston aulassa on Kangasalan Retkeilijöiden ja Martojen Vireyttä ja hyötyä sienistä -piste.

 Takaisin uutisiin