Ajankohtaista

01.09.2015

Lapin sodan kehystämä rakkauselokuva Kätilö nähdään ensi-iltana K-Kinossa

Antti J. Jokisen elokuva Kätilö saa ensi-iltansa perjantaina 4. syyskuuta. Suurta rakkaustarinaa kehystää Lapin sota.  Elokuva pohjautuu Katja Ketun palkittuun romaaniin Kätilö. Elokuvan pääosissa nähdään Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius ja Tommi Korpela. Elokuvasta esitetään Kangasalan K-Kinossa kolme näytöstä.

Tämän viikon uutuuselokuvana K-Kinossa nähdään perjantaina Suomessa ensi-iltansa saava kotimainen elokuva Kätilö. Antti J. Jokisen ohjaama ja Katja Ketun palkittuun menestysromaaniin perustuva elokuva on tosipohjainen kertomus Vikasilmäksi haukutun Helenan rakastumisesta saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Lapin sodan kynnyksellä. Johannes Angelhurstille Helena on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima.  

Ohjaaja Antti Jokinen kertoo elokuvastaan seuraavaa:

-Halusin tehdä elokuvan, joka yhdistäisi Suomen koko Euroopan historiaan. Kätilö on rakkauselokuva, mutta se on myös historiallinen peilaus Suomen ja natsi-Saksan yhteistyöstä ennen Lapin sotaa.

Elokuva on väkevä todistus siitä, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden ja kuinka hyvä voittaa pahan.  

Kätilö-elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa, Liettuassa ja Etelä-Suomessa.

Näyttelijätyö palkittu Shanghain elokuvafestivaaleilla 

Elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius ja Tommi Korpela. Krista Kosonen palkittiin roolistaan kesäkuussa parhaana naisnäyttelijänä Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Kiinassa.

Lippuja voi ostaa käteisellä (10 €) puolta tuntia ennen näytöstä. Tervetuloa!

KÄTILÖ (K16)

NÄYTÄNNÖT

pe 4.9. kello 19:00 (ENSI-ILTA)

su 6.9. kello 17:00

ke 9.9. kello 19:00

Ohjaus:
Antti J. Jokinen
Pääosissa:
Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen, Elina Knihtilä
Käsikirjoittaja:
Antti J. Jokinen, Katja Kettu
Ensi-ilta:
04.09.2015
Ikäraja:
K16
Kesto:
1h 59min 

ELOKUVAN SYNOPSIS

Kätilö on rakkauselokuva, joka on asetettu erityisiin Lapin sodan historiallisiin kehyksiin. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi-ideologiaa kuin sotavankien epäinhimillistä kohteluakin. Elokuva tematisoi nimihenkilön kokemaa niin vahvaa rakkautta, että moraalin ja omantunnon käskyt ja kuiskaukset sivuutetaan. Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää.

Elokuvassa tulevat esiin historiankirjoista tutut Operaatio 1005, vangeilla tehdyt kokeet ja vankileirin käytännöt. Johanneksen henkilöhistorian kautta avataan myös näkymää syyllisyyden raastaman sotilaan sieluun. Kaikki keskushenkilöt kamppailevatkin omalla tavallaan menneisyyden kanssa. Rakastamalla väkevästi ei historiaa voi poistaa, ei edes unohtaa; mutta lopulta hyvyys voittaa pahan.

 Takaisin uutisiin