Ajankohtaista

08.09.2015

Syksyllä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa toimintaa vauvasta vaariin

Taakse jäänyt kesä oli taidemuseossa vilkas. Kesän veistosvarteille ja talokierroksille osallistui hurja määrä kävijöitä. Monet lähiseuduilta vierailivat museossa useammankin kerran ja toivat mukanaan tuttavia sekä sukulaisia kauempaakin. Vierailijoita kävi talossa ja taidemuseossa jopa Tokiosta ja Kansas Citystä asti. Myös museoiden illan opastuksiin, lasten työpajoihin ja nuorille suunnattuihin graffitityöpajoihin osallistui paljon innokkaita taiteenystäviä. Kiitos teille kaikille vierailustanne!

Syksyn saapuessa jatkuvat kesän tauolla olleet sunnuntaiopastukset. Opastuksille lähdetään joka sunnuntai 6. syyskuuta alkaen kello 14 museon alakerrasta. Myös keväältä tutut kuukausittain toistuvat Vauvan kanssa museoon! sekä senioripäivät alkavat jälleen syyskuussa.

Vauvan kanssa museoon! -opastukset on tarkoitettu ensisijaisesti vauvojen vanhemmille tai hoitajille, jotka kaipaavat vauva-arkeensa myös kulttuuria ja taidetta. Opastuksilla liikutaan verkkaiseen tahtiin vauvojen ja vanhempien ehdoilla. Opastukset ovat myös hyvä paikka tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Kangasala-talon inva-wc:n yhteydessä on hyvin varusteltu lastenhoitotila. Kangasala-talossa ei ole mahdollisuutta lämmittää vauvan ruokia, mutta Kangasalan pääkirjaston puolella kahvila Novelliassa sekin onnistuu mainiosti. Vauvan kanssa museoon! -opastukset pidetään 23.9., 21.10. ja 18.11. kello 13. Liput 4/6€. Lapset alle 18-vuotta pääsevät aina maksutta museoon.

Senioripäivinä seniorit pääsevät museoon 2€:lla. Lipun hintaan sisältyy myös opastus, joka alkaa senioripäivinä aina kello 13. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa senioripäiviä vietetään keskiviikkoisin. Syyskuun senioripäivät ovat 16.9., 14.10, 11.11.

Senioripäivänä 16.9. klo 13 intendentti Soila Kaipiaisen opastus aiheena Kimmo Pyykkö ja Urho Kekkonen. Pääsylippu ja opastus senioreille 2€. Senioripäivä jatkuu K-Kinossa Kätilö-elokuvan päivänäytöksellä klo 14:15, liput 8€.

Ryhmäopastuksia sekä talo- ja taidemuseokierroksia voi varata puhelimitse p. 040 773 0196 tai taidemuseo (at) kangasala-talo.fi.

Muista syksyn tapahtumista tietoa löydät tietoa www.kimmopyykkotaidemuseo.fi.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee. Kuva Jussi KoivunenTakaisin uutisiin