Ajankohtaista

10.09.2015

Juha T. Koskisen sävellyksen kantaesitys Kangasala-salissa 15.9.

Trio La Rue kantaesittää Kangasala-talon tiistain 15.9. klassisen sarjan konsertissa Juha T. Koskisen tilaussävellyksen. Kamarikonsertissa kuullaan myös Sibeliusta ja Schumannia.

Trio La Ruen toiminta-ajatuksena on kantaohjelmiston lisäksi esittää ja tilata ahkerasti suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia. Tuorein sävellystilaus on Juha T. Koskiselta, jonka teos kantaesitetään 15.9. uudessa Kangasala-talossa. Viimeksi Trio on kantaesittänyt Uuno Klami -sävellyskilpailun voittaja Saara Lindahlin teoksen Kaupunki nro 437 Turun Sibelius-museossa, sekä Roomassa lokakuussa 2013.

Sibelius-juhlavuonna 2015 Trio La Rue työskentelee suuren Sibelius-projektin kanssa ja esittää kaikki Sibeliuksen julkaisemattomat pianotriot useassa konsertissa Suomessa ja kiertueella Ruotsissa.

Trio La Rue syntyi kamarimusisoinnin intoa täynnä olevien muusikoiden keskuudessa vuonna 2007. Alusta pitäen Trio La Rue ei ole kaihtanut haasteita, vaan on käynyt suoraan kantaohjelmiston järkäleiden, kuten Schubertin ja Šostakovitšin triojen kimppuun. Yhtye on perustamisestaan saakka konsertoinut ympäri maata ja esiintynyt eri festivaaleilla, mm. Riihimäen kesäkonserteissa, Aino Acktén kamarifestivaalilla ja Sääksmäki Soi! -festivaalilla. Ulkomailla trio on esiintynyt Italiassa ja Ruotsissa. Italiassa 2013 yhtye sai ylistävät arviot erityisesti Schönbergin Verklärte Nacht -teoksen harvinaisesta triosovituksesta.

Trio La Ruen kokoonpano: Virva Garam, piano; Susanna Arminen, viulu; Markus Pelli, sello

Trio La Rue Kangasala-talossa ti 15.9. klo 19. Konsertissa on väliaika.

Kangasala-taloon on helppo tulla myös Tampereelta: bussi nro 40 vie Koskipuistosta suoraan Kangasalan keskustaan Kangasala-talon kupeeseen. Autolla 15 minuuttia Tampereelta Lahden suuntaan.

Liput ovat myynnissä Lippu.fi-myyntipisteissä ja netissä sekä Kangasala-talolla. Kangasala-talolta 15€, alle 16-vuotiaat 5€, Lippu.fi alk. 17,50€, alle 16-vuotiaat 6,50€ sis. Lippu.fi:n palvelumaksun.

Osta lippu Lippu.fiTakaisin uutisiin