Ajankohtaista

21.09.2015

Syksyn Torstai-klubeilla musiikkia läheltä

Torstaiset klubi-illat saavat jatkoa Kangasala-talossa. Torstaina 24.9. lauteille astuu White Giant, joka avaa syksyn klubit levynjulkaisukeikallaan. Torstai-klubit muuttavat Kangasala-talon konserttisalin tunnelmalliseksi keikkapaikaksi paikalliselle musiikille. Klubeille on vapaa pääsy.

Syksyn klubit avaa roots-rock-yhtye White Giant torstaina 24.9. White Giant on Nekko Hypénin ja Masa Orpanan yhteistyön pohjalta syntynyt yhtye, joka on julkaissut ensimmäisen pitkäsoittonsa. −Tyyliä saattaisi myös kutsua vaikkapa country rockiksi, pub rockiksi, rockiksi, americanaksi tai alt rockiksi/countryksi. Myös häivähdys progressiivista ajattelua saattaa hetkittäin olla mukana. Itse emme ole pyrkineet niinkään yhtenäiseen tyyliin, vaan yritämme tehdä musiikin kuten oikeaksi koemme, yhtyeen säveltäjä ja sanoittaja Nekko Hypén kuvailee.

Jahnukaiset tuo klubille ”jokamiesluokan swingin” 8.10. Jahnukaiset perustettiin kymmenen vuotta sitten, kun Jukka Tilsan sarjakuvanäyttelyn avajaisia ylevöittämään tarvittiin jazz-orkesteri. Soittotaidottomalle joukolle sävellettiin niin helppoja kappaleita, että kuka tahansa osaisi soittaa ne. Kyseessä siis oli eräänlainen käänteisen bebopin keksiminen. Jahnukaiset on konsertoinut vuosikymmenten mittaan niin klubeilla, syntymäpäivillä kuin konserteissakin aina Porin Jazziin saakka.

Tamperelais-pälkäneläinen kuusihenkinen Hyvät Naiset ja Herrat on lauluyhtye, jonka ohjelmisto koostuu pääosin englanninkielisistä pop- ja soul-kappaleista. Yhtyeen biisit esitetään a cappella – ilman soittimia, jolloin tututkin kappaleet saavat uusia ulottuvuuksia. Monipuolinen kokoonpano on tottunut yllättämään kuulijoitaan niin konserttisaleissa, klubeilla kuin yksityiskeikoillakin. Torstai-klubilla kuusikko nähdään 22.10.

Tampo tuo klubille haitarivetoisen maailmanmusiikkinsa 29.10. Yhtyeen jäsenistö on alusta lähtien vaihtunut usein sen mukaan, ketä on ollut kulloinkin käytettävissä ja muusikoiden lukumääräkin on vaihdellut triosta oktettiin. Uuden Kusti Vuorisen säveltämän levyn myötä yhtye on herätetty henkiin uudella miehityksellä, johon Vuorisen urkujen ja bambuhuilun lisäksi kuuluvat Eero "Safka" Pekkonen, haitari; Ville Vallila, basso; Sebastian Kruhn, rummut ja Simo Laihonen, kongarummut ja bambu-huilu. − Kaikki kokeneita konkareita Kangasala-Tampere-akselilla, oikeaa lähi-kulttuuria, Vuorinen toteaa.

Saksofonisti Masa Orpana ei kotiseudullaan esittelyjä kaipaa. Hän on ottanut Kangasala-salin omakseen jo useaan kertaan sekä Torstai-klubeilla, että konserttipuolella. Masa Orpana Honk -yhtye on Orpanan tuorein kokoonpano, joka sekin on antanut näytteensä jo kiitellyllä levyllä sekä keikoilla mm. Pori Jazzissa ja Rytmihäiriö-klubilla. Masa Orpana Honkin musiikki on yhdistelmä bluesia, jazzia, new orleans -henkistä rhythm and bluesia, gospelia, countrya, afroa, soulia ynnä muuta. Yhtye kruunaa syksyn Torstai-klubit 12.11.

Torstai-klubien ovet ja baari avataan klo 20, showtime klo 21. Ensimmäisessä illassa 24.9. showtime on poikkeuksellisesti klo 21:30. Klubeihin ei ole sisäänpääsymaksua, narikka 2€.

Torstai-klubit järjestää Galleria&Keittiö yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Terän ja Kangasala-talon kanssa.

TORSTAI-KLUBI

Torstaissa on tunnelmaa, kun konserttisali muuttuu klubiksi! Galleria&Keittiön tiskit notkuvat juotavaa ja syötävää odottaen janoisia ja napostelijoita. Musiikki ja pienet syötävät tulevat aina läheltä. VAPAA PÄÄSY, narikka 2€. Ovet ja baari aukeavat klo 20, A-oikeudet.Takaisin uutisiin