Ajankohtaista

07.10.2015

Torstai-klubilla jokamiesluokan swingiä 8.10.

Huomenna torstaina Kangasala-talon klubi-illassa lauteille nousee jazzorkesteri Jahnukaiset. Torstai-klubit muuttavat Kangasala-talon konserttisalin tunnelmalliseksi keikkapaikaksi paikalliselle musiikille. Galleria&Keittiö valmistaa pientä purtavaa. Klubille on vapaa pääsy.

Jahnukaiset perustettiin 1995, kun Jukka Tilsan sarjakuvanäyttelyn avajaisia ylevöittämään tarvittiin jazz-orkesteri. Kukaan ryhmästä ei tuolloin, sen paremmin kuin nykyäänkään – lukuunottamatta rumpali Juppo Paavolaa, joka tuli mukaan vuonna 2000 – varsinaisesti osannut soittaa jatsia.

Pulma ratkaistiin säveltämällä niin helppoja kappaleita, että kuka tahansa osaisi soittaa ne. Kyseessä siis oli eräänlainen käänteisen bebopin keksiminen. Myöhemmin tyylisuunta on tullut tunnetuksi osuvalla nimikkeellä "jokamiesluokan swing".

Jahnukaiset on konsertoinut vuosikymmenten mittaan niin klubeilla, syntymäpäivillä kuin konserteissakin Hämeen työsuojeluvirastosta Huurupiilon kautta Porin Jazziin. Viisikko on myös tuttu näky Suomen Salmiakkiyhdistyksen Salmiakkigaalan vakioesiintyjänä.

Orkesterin nimi on kunnioittava viittaus Levyraati-ohjelmaa televisiossa juontaneeseen Jaakko Jahnukaiseen, joka ujutti sinnikkäästi joka lähetykseen yhden jazz-esityksen.

Syksyn Torstai-klubit avasi muutama viikko sitten Nekko Hypénin ja Masa Orpanan roots-rock-yhtye White Giant, joka soitti klubilla levynjulkaisukeikkansa. Klubi saa jatkoa taas 22.10., kun lavan ottaa haltuun tamperelais-pälkäneläinen lauluyhtye Hyvät Naiset ja Herrat.

Torstai-klubien ovet ja baari avataan klo 20, showtime klo 21. Klubeihin ei ole sisäänpääsymaksua, narikka 2€.

Torstai-klubit järjestää Galleria&Keittiö yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Terän ja Kangasala-talon kanssa.

Jahnukaiset

Seuraavat Torstai-klubit:
Jahnukaiset to 8.10. klo 21
Hyvät naiset ja herrat to 22.10. klo 21
Tampo to 29.10. klo 21, levynjulkistamiskeikka
Masa Orpana Honk to 12.11. klo 21Takaisin uutisiin