Tapahtumat

Espanjalainen legenda

Aika: to 05.10.2017 klo 19:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 15/12/0€, Lippu.fi alk. 17,50/13,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Diplomikitaristi Janne Lehtinen herättää espanjalaisen säveltäjän Isaac Albénizin musiikin eloon Kangasala-salissa lokakuussa.

Kataloniassa syntyneen säveltäjä, pianisti Isaac Albénizin (1860–1909) sävellykset pianolle tunnetaan nykyään erityisesti kitarasovituksina. Ne kuuluvat klassisen kitaran perusohjelmistoon. Parhaassa luomisiässä vaikeaan sairauteen menehtyneen Albénizin pääteoksena pidetään hänen viimeisintä sävellystään, Iberia-sarjaa.

Kangasala-talon konsertissa kuullaan Albénizin sävellykset GranadaSevilla ja Asturias.

Sävellykset ovat osia Albénizin sarjasta Suite Española op. 47. Ohjelmisto on saatavilla myös Janne Lehtisen levyttämänä cd-levynä Leyenda Española (Kistu-9428).

Janne Lehtinen aloitti musiikkiopinnot Tampereen Musiikkiopistossa 1972 ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa diplomitutkintoon 1983 Kari Äikäksen johdolla. Hän on opiskellut mestarikursseilla John WilliamsinJorge Cardoson ja Jorge Morelin opetuksessa. Lehtinen on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin solistina kuin kamarimuusikkonakin.

Nykyään Janne Lehtinen soittaa pääasiassa soolokonsertteja. Ohjelman suunnittelun hän aloittaa vuotta, kahta aiemmin – tarjotakseen yleisölle kiinnostavan ja nautittavan kokemuksen.

Aluksi hän valitsee teeman, esimerkiksi säveltäjän, aikakauden, musiikkityylin tai maan. Seuraavaksi hän harjoittelee kappaleet levytysvalmiiksi. Hän tuottaa ohjelman levytyksen itse Kitarastudio-toiminimellään ja tarjoaa levytystä muistoksi yleisölle konserteissaan, joita hän soittaa yhdellä ohjelmalla parin, kolmen vuoden ajan. Lehtinen on työskennellyt näin parin vuosikymmenen ajan.

Konsertin kesto on n. 1 tunti
Esityksessä ei ole väliaikaa.

LIPUT KANGASALA-TALOLTA

Peruslippu 18 €
Eläkeläinen/opiskelija/varusmies/työtön 16 €
Alle 16-vuotiaat maksutta

Naulakkopalvelumaksu 2 €

GalleriaKioski palvelee tuntia ennen tilaisuutta. (A-oikeudet).

 

 


Takaisin tapahtumiin