Tapahtumat

Kangasala–Räpina -ystävyyskonsertti

Aika: la 26.08.2017 klo 17:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 7€, Lippu.fi alk. 8,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Elokuun ilta täytyy keveistä viihdemusiikin sävelmistä, kun Räpinan Kamarikuoro ja Aapo Ilves kohtaavat ystävyyskonsertissa Kangasalan Mieslaulajat. Räpina on Kangasalan ystävyyskunta Virossa ja yhteistä ystävyyttä on jatkunut jo yli 25 vuotta.

Räpinan Kamarikuoro (Räpina Kammerkoor) on perustettu vuonna 1988. Kuoro esittää lauluja eri aikakausilta ja skaala vaihtelee kepeistä laulelmista hartaaseen ja juhlavaan. Kuoro laulaa pääasiassa viroksi, mutta myös muilla kielillä. Kuoron ohjelmistossa löytyy tuttuja sävelmiä, kenties tällä kertaa myös suomeksi. Kuoroa on johtanut vuodesta 2013 Tiina Kadarpik. Kamarikuoron pitkäaikainen johtaja Marika Klimberg-Hyötyläinen toimii edelleen kuoron ääniala-asiantuntijana sekä päätoimessaan Räpinan Musiikkikoulun johtajana.

Kuoro on esiintynyt Räpinan omissa sekä naapurikuntien tapahtumissa, valtakunnallisilla ja paikallisilla laulujuhlilla sekä osallistunut kuorokilpailuihin. Kuoro on tehnyt myös konserttimatkoja mm. Suomeen, Hollantiin, Saksaan ja Venäjälle. Vuonna 2013 kuoro teki 25-vuotisjuhlansa kunniaksi konserttimatkan Amerikkaan, jossa he esiintyivät kolmessa hyväntekeväisyyskonsertissa sekä New Yorkissa asuville virolaisille.

Kuoro on tehnyt paljon yhteistyötä niin ikään räpinalaisen kulttuurin monitaitajan Aapo Ilveksen kanssa. Näin tapahtuu nytkin, kun konsertin aluksi kuullaan Aapo Ilveksen kappaleita kuoroversioiksi sovitettuna. Lavalla on tietenkin myös maestro itse. Aapo Ilves vieraili Kangasalla viimeksi syksyllä 2015 esiintyen Kangasalan pääkirjastossa. Aapo Ilves on muusikko, laulaja, säveltäjä ja lauluntekijä, mutta myös kirjailija, lyyrikko ja kuvataitelija. Hän on julkaissut näytelmiä, proosaa ja runoja aikuisille sekä lapsille.

Aapo Ilves on Virossa hyvin tunnettu ja tehnyt useita hittikappaleita, muun muassa vuosien 2004 ja 2012 Viron euroviisulaulut. Hän on myös tehnyt librettoja Viron kansallisoopperalle, viimeisimpänä teoksena ”Prinssi ja kerjäläinen” vuonna 2016. Tällä hetkellä työn alla on Vanamuine-teatteriin tuleva lasten ooppera, käännöstöitä, pop-kappaleita ja võrun kieliset laulujuhlat.

Ilves on kiinnostunut suomalais-ugrilaisista kielistä, myös suomesta, ja on kääntänyt viroksi esimerkiksi Leevi & The Leavingsin tekstejä. Hän on kirjoittanut tunnuslaulun Jussi Kylätaskun Runar ja Kyllikki -näytelmään sekä kääntänyt laulutekstejä Antti Tuurin "Joki virtaa läpi kaupungin"-näytelmään. Suomeksi Ilvekseltä on julkaistu kirjoituksia kokoelmissa "Tallinnasta pois" ja "8+8", joihin hänen tekstejä on kääntänyt muun muassa Hannu Oittinen. Lasten runoja löytyy esimerkiksi ”Isasokk” -kokoelmista. Ilmestymässä on myös kokoelma "Bjarma-antologia".

Kangasala–Räpina -ystävyyskonsertti on osa Suomi 100 -ohjelmistoja ja 100 elämystä Kangasalla -hanketta.

Kamarikuoron kotisivut viroksi ja englanniksi: http://kammerkoor.rapina.ee/

Aapo Ilveksen viron kielistä blogia voi lukea: http://aapoilves.blogspot.fi/

Aapo Ilveksen löydät tietenkin myös Facebookista. https://www.facebook.com/ilvesaapo/?fref=ts.

Tapahtumassa on väliaika. Vältät jonottamisen ostamalla väliaikatarjoilun ennakkoon.

KAHVIBUFFET VÄLIAJALLA
Makeaa ja suolaista cocktailtyylisesti, kahvia ja teetä
Hinta: ennakkoon 10€ / väliajalla 12€
Osta kahvibuffet ennakkoon lipunoston yhteydessä Kangasala-talosta tai hyvissä ajoin ennen konserttia GalleriaKioskista.

GalleriaKioski palvelee aina tuntia ennen tapahtuman alkua ja väliajalla. (A-oikeudet)

Ryhmien on mahdollista ruokailla ennen tai jälkeen konsertin ennakkovarauksesta. Varaukset: armas (at) galleriakeittio.fi ja 050 344 4814

LIPUT KANGASALA-TALOLTA
Peruslippu 7€

Ryhmäliput 0400 304 530, myyntipalvelu (at) kangasala-talo.fi

Naulakkopalvelumaksu 2€


Takaisin tapahtumiin