Tapahtumat

Luentosarja: Kohtauspaikkana Kangasala

Aika: su 24.09.2017 klo 13:00
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
VAPAA PÄÄSY

Kohtauspaikkana Kangasala on Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn näyttely, joka avataan 16.9.2017. Näyttely on kiinnostava kudelma paikkakunnan taide-elämästä 1800-luvulta tähän päivään asti. Kohtauspaikkana Kangasala esittelee maalauksia ja veistoksia kangasalalaisista kokoelmista. Näyttelyn taiteilijat vaikuttavat tai ovat vaikuttaneet Kangasalla, ja heidän näkemyksiään ja tulkintojaan maisemista ja malleista on ensimmäisen kerran esillä tässä mittakaavassa. Näyttely on esillä museon kahdessa kerroksessa 7.1.2017 asti.

Luentosarjan teemat liittyvät Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyn taiteilijoihin, paikkakunnan historiaan ja alueella vaikuttaneisiin sanataiteen tekijöihin. Maksuttomat luennot järjestetään taidemuseossa 24.9. – 26.11.2017.

su 24.9. klo 13 alkaen
Kuraattorikierros (yleisöopastus)
Soila Kaipiainen, intendentti, FM

to 12.10. klo 17-18
Sanataiteen Kangasala
Ulla Vehmasaho, FM, MJD, sanataideohjaaja

Paitsi kuvataiteilijoita, on Kangasala synnyttänyt, kasvattanut, kesäasuttanut ja ennen kaikkea innostanut lukuisia kirjailijoita ja muita sanataiteilijoita. Keitä he ovat? Miksi he kirjoittavat ja miten? Mitä mieltä he ovat kirjoittamisesta, kirjoista ja lukemisesta? Ja, kuvaa unohtamatta, miten sana ja kuva heidän tuotannossaan kohtaavat? Sanataiteilijoiden tekstien ja mielipiteiden kautta sukelletaan arkifilosofisesti myös sivistyksen ja historian merkitykseen.  Jonotammeko me mieluummin ilmaista muoviämpäriä kuin kirjaston uutuuskirjaa?

ti 31.10. klo 17 -18
Kangasalan kivikirkon rakentaminen ja pitäjänyhteisö 1700-luvun jälkipuoliskolla
Ella Viitaniemi, FT

su 26.11. klo 13 -14
Näkökulmia tutkivan taiteilijan suhteesta paikkaan ja taidehistoriaan- Taiteilija tutkijana
Tiina Lamminen, taidemaalari


Takaisin tapahtumiin