Tapahtumat

Mari Järventausta-Lindertz: Tussimaalauksia

Aika: ke 25.04.2018 ‐ su 27.05.2018
Paikka: Galleria
VAPAA PÄÄSY

Akaalaisen kuvataiteilijan Mari Järventausta-Lindertzin tussimaalauksia nähdään Kangasala-talon galleriassa 25.4. –27.5.2018.

Järventausta-Lindertz käyttää töissään tummia maan värejä, jotka ovat ensivaikutelmaltaan vähäeleisiä, mutta yksityiskohtaisuudeltaan monipuolisen kirjavia. Lopputulokseen muodostuu mytologisiakin piirteitä. Viimeaikaisissa teoksissaan taiteilija käsitellyt surua, kaihoa ja ikävää. ”Surun noutajien” tarkoituksena on kuitenkin jakaa lohtua, ojentaa hartioitaan ja kumartua luokse.
 
Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2015–2018.
 
Havainnoin luontoa. Sieltä jo muotonsa löytäneet muokkautuvat tarkoitusperiini ja esittäytyvät teoksissani. Haluan maalauksiini kasvoja: paljaita, sileitä ja luisevia sekä karvaisen rouheita. Koivun rungon mustavalkoista siksakkia ja peuran hampaan paljastamia; kivien koloista kasvaneita, Mari Järventausta-Lindertz kertoo
 
Kajaanissa syntynyt taidemaalari ja kuvataiteilija Mari Järventausta-Lindertz (s. 1979) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään ammattikorkeakoulusta vuonna 2003.
 
Järventausta-Lidertz on pitänyt yksityisnäyttelyitä suomalaisissa gallerioissa sekä Düsseldorfissa Saksassa ja Tartossa Virossa. Hänen teoksiaan nähty yhteis- ja ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla.

Mari Järventausta-Lindertz on Taidemaalariliiton, Tampereen Taiteilijaseuran sekä T.E.H.D.A.S. ry:n jäsen.
 
 
Mari Järventausta-Lindertz kertoo töistään taiteilijatapaamisessa la 12.5. klo 13.
 
Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.


Takaisin tapahtumiin