Tapahtumat

Marian sydän

Aika: to 16.11.2017 klo 19:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 23/20€, Lippu.fi alk. 25,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Musiikillinen kantaesitys Marian sydän tuo kirjailija Maria Jotunin lavalle fiktiivisenä hahmona ensimmäistä kertaa suomalaisessa teatterihistoriassa. Marian rinnalla taiteilijan elämää jakavat ja elävät hänen puolisonsa professori Viljo Tarkiainen sekä nuoruuden rakastettu kirjailija Joel Lehtonen. Esitys on mukaansa tempaava, hurmaava ja koskettava intohimodraama taiteesta ja rakkaudesta sekä niistä elämänehdoista jotka Jotunin, Tarkiaisen ja Lehtosen osalle on annettu.

Aikakausi piirtää 1900-luvun alun suomalaisia maisemia ja nuoren juuri itsenäistyneen Suomen. Kolmikko tutustuu toisiinsa nuorina yliopisto-opiskelijoina Helsingissä. Joelilla ja Marialla on romanssi, vaikka Maria suostuukin lopulta Viljon kosintaan. Elämä vie osan heistä heidät kypsään keski-ikään aina vuoteen 1938 saakka, jolloin Maria Jotunille myönnettiin arvostettu Aleksis Kivi -palkinto.

Teoksen itsenäinen draamateksti on kietoutunut Jotunin tuotannon kanssa raikkaalla, uudella tavalla. Musiikki ja äänimaailma kuljettavat esitystä. Säveltäjä, muusikko, näyttelijä Antti Korhonen loihtii klassisella kitarallaan äänimaisemia, jotka käyvät Andaluciassa Espanjassa. Näyttelijä, muusikko Teijo Eloranta vie huuliharppuineen 1920-luvun syvän etelän bluesiin. Näyttelijä Kirsti Valve laulaa herkkää lyyristä Nocturnea ja antautuu myös reheväksi bluesmamaksi.

Rooleissa: Kirsti Valve (Maria Jotuni), Teijo Eloranta (Viljo Tarkiainen), Antti Korhonen (Joel Lehtonen).

Käsikirjoitus: Kirsti Valve
Ohjaus: Helena Kallio
Musiikkidramaturgia: Antti Korhonen
Skenografia: Sari Salmela
Valot: Anssi Vättö

Marian sydän sai ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä maaliskuussa 2017.

LIPUT KANGASALA-TALOLTA
Peruslippu 23€
Eläkeläinen/opiskelija/varusmies/työtön 20€

Ryhmäliput 0400 304 530, myyntipalvelu (at) kangasala-talo.fi

Naulakkopalvelumaksu 2€

Tapahtumassa on väliaika. Vältät jonottamisen ostamalla väliaikatarjoilun ennakkoon.

KAHVIBUFFET VÄLIAJALLA
Makeaa ja suolaista cocktailtyylisesti, kahvia ja teetä
Hinta: ennakkoon 10€ / väliajalla 12€
Osta kahvibuffet ennakkoon lipunoston yhteydessä Kangasala-talosta tai hyvissä ajoin ennen konserttia GalleriaKioskista.

GalleriaKioski palvelee aina tuntia ennen tapahtuman alkua ja väliajalla. (A-oikeudet)

Ryhmien on mahdollista ruokailla ennen tai jälkeen konsertin ennakkovarauksesta. Varaukset: armas (at) galleriakeittio.fi ja 050 344 4814


Takaisin tapahtumiin