Tapahtumat

Marian sydän – musiikkinäytelmä Maria Jotunin elämästä

Aika: to 16.11.2017 klo 19:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 23/20€, Lippu.fi alk. 25,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Lämmin, valloittava ja koskettava musiikkinäytelmä aikansa kohukirjailija Maria Jotunista herättää eloon kolme suomalaista kulttuuripersoonaa 1900-luvun alun Suomesta. 

Valokeilassa nähdään kirjailija Maria Jotuni - nainen, joka ei jää miesten varjoon, mutta joka joutuu tekemään suuria valintoja järjen ja rakkauden välillä. Kuohuvassa ajassa kirjailija etsii omaa ääntään samalla, kun nuori valtio hakee omaa identiteettiään. Marian rinnalla taiteilijan elämää jakavat ja elävät hänen puolisonsa professori Viljo Tarkiainen sekä nuoruuden rakastettu kirjailija Joel Lehtonen

Aikakauden todelliset paikat ja tapahtumat, kuten Joel Lehtosen Lintukoto Vanajavedellä, luovat puitteet syvän inhimilliselle draamalle. Suurien tunteiden rinnalla myös huumori, rakkaus, leikkisyys kuplivat pintaan.

Rooleissa Kirsti Valve (Maria Jotuni), Teijo Eloranta (Viljo Tarkiainen), Antti Korhonen (Joel Lehtonen). Näytelmän on käsikirjoittanut näyttelijä Kirsti Valve ja ohjannut Helena Kallio.

Esityksen kaunis musiikki on Antti Korhosen käsialaa. Muun muassa Aleksis Kiven ja Joel Lehtosen runoihin sävelletty musiikki kuljettaa tarinaa tunnelmasta toiseen: klassisesta, espajalaistyylisestä kitaramusiikista 1920-luvun syvän etelän bluesiin.

Marian sydän sai ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä 9.3.2017 ja on sen jälkeen valloittanut katsojia ympäri Suomen.

"Aivan uskomaton Marian sydän! Ainakaan se ei jätä ketään kylmäksi! Mahtavaa heittäytymistä kaikilta kolmelta upealta esiintyjältä. Aihe oli kiinnostava, koska oli oikeaa historiaa. Erityisesti pidin sen musiikista. Nautittava esitys!" –  katsojapalaute

"Kaksi- ja puolituntinen esitys tarjoaa katsojalle vahvan ja tunteikkaan tulkinnan tämän aikaansa edellä olevan naiskirjailijan elämästä. – Kyseessä on moniulotteinen ja taidokas esitys, joka tarjoaa elämänmakuista draamaa huumoriakaan unohtamatta." Jukka L. Savolainen, smackthejack.net

Käsikirjoitus – Kirsti Valve
Ohjaus – Helena Kallio
Musiikkidramaturgia – Antti Korhonen
Skenografia – Sari Salmela
Valosuunnittelu – Anssi Vättö

Marian sydän sai ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä maaliskuussa 2017.

Esityksen kesto n. 2 h 30 min (sis. väliajan)

LIPUT KANGASALA-TALOLTA
Peruslippu 23€
Eläkeläinen/opiskelija/varusmies/työtön 20€

Ryhmäliput 0400 304 530, myyntipalvelu (at) kangasala-talo.fi

Naulakkopalvelumaksu 2€

Tapahtumassa on väliaika. Vältät jonottamisen ostamalla väliaikatarjoilun ennakkoon.

KAHVIBUFFET VÄLIAJALLA
Makeaa ja suolaista cocktailtyylisesti, kahvia ja teetä
Hinta: ennakkoon 10€ / väliajalla 12€
Osta kahvibuffet ennakkoon lipunoston yhteydessä Kangasala-talosta tai hyvissä ajoin ennen konserttia GalleriaKioskista.

GalleriaKioski palvelee aina tuntia ennen tapahtuman alkua ja väliajalla. (A-oikeudet)

Ryhmien on mahdollista ruokailla ennen tai jälkeen konsertin ennakkovarauksesta. Varaukset: armas (at) galleriakeittio.fi ja 050 344 4814


Takaisin tapahtumiin