Tapahtumat

Merja Palin: Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta

Aika: ke 14.06.2017 ‐ su 03.09.2017
Paikka: Galleria
VAPAA PÄÄSY

Merja Palin on Kangasalan Liuksialassa asuva taideteollinen suunnittelija, jonka suunnittelu-ura alkoi 25 vuotta sitten. Palinin suunnittelemissa kuoseissa luonto on pääosassa. Luonnon kauneus ja suunnittelijan oman kädenjälki näkyy monissa suomalaisten yritysten kankaissa, pellavatuotteissa, lautasliinoissa, matoissa, vihkoissa, lahjapapereissa ja repuissa. Kangasala-talon gallerian juhlanäyttely koostuu Merja Palinin kankaista ja tuotteista. Kankaat levittäytyvät myös Kangasala-talon aulaan.

25 vuotta sitten Merja Palin teki ensimmäisen kuosinsa Finlaysonille opinnäytetyönä ja siitä alkoi pitkä ura suunnittelijana. 11 vuoden ajan Merja suunnitteli huiveja ja solmioita Marja Kurjella. Viimeiset seitsemän vuotta hän on tehnyt suunnitteluyhteistyötä useiden suomalaisyritysten kanssa. Näyttelyssä on esillä Palinin suunnittelemia kankaita ja tuotteita Eurokankaan, Vilpolan, Havin, Lapuan Kankureiden, Paperipisteen ja Reipas mallistoista.

Minun kuosini kertovat tarinaa suomalaisesta luonnosta. Vietän paljon aikaa retkeillen luonnossa perheeni ja koirani kanssa. Päivittäin koiran kanssa lenkeillä havainnoin ainutlaatuista Roineen rannan luontoa. Valokuvaus on minun tapani koota tunnelmia mieleeni. Valokuvien ja luonnon inspiroimana syntyvät kuosini. Luonto on ehtymätön ja rikas ideoiden antaja. Rakastan työtäni ja haluan suunnitteluni kautta tuoda ihanan, kauniin suomalaisen luonnon värejä, rikkautta ja tunnelmia jokaisen ihmisen kotiin. Haluan myös, että suunnitteluni kertoo meille kaikille luonnon tärkeydestä ja toivon, että kauniit luontokuosit herättävät halua suojella ja varjella ainutlaatuista luontoamme.” - Merja Palin

www.palindesign.fi

Mediatilaisuus 
Merja Palin: Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta -näyttelyn mediatilaisuus järjestetään ke 14.6. klo 12-13.
 
Taiteilijatapaaminen
Näyttelyn taiteilijatapaaminen on la 17.6. klo 13 alkaen. Merja Palin kertoo suunnittelutyöstä ja esittelee näyttelyn.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Kangasala-talon aukioloaikoina


Takaisin tapahtumiin