Tapahtumat

Rakkaudentunnustus isänmaalle

Aika: pe 29.09.2017 klo 19:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 23/20€, Lippu.fi alk. 25,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Mitä rajaseudun nainen tunsi, kun sota ravisteli hänen kotiseutuaan? Miten hän rakasti, kun puoliso taisteli rintamalla? Miten hän pelkäsi, kun posti kantoi koteihin suruviestejä? Ja miten hän jaksoi, kun kaikki oli rakennettava uudelleen?

Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten Rakkaudentunnustus isänmaalle -teatteriesitys soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille. Se kertoo laulujen, runojen, kirjeiden kautta tarinoita kotona työskennelleiden ja eri tehtäviin rintamalla osallistuneiden naisten elämästä ja tunteista. Se kertoo myös ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä ja merkityksellisen työn voimasta sekä naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin.

Esitys ammentaa voimansa esittäjiensä kotiseudun, Kainuun maaseudun historiasta. Samat tunteet, pelot ja vastoinkäymiset koskettivat sotavuosien naisia eri puolilla maata.

Esityksen on käsikirjoittanut suomussalmelainen yrittäjä, fysioterapeutti Minna Vikholm, joka on saanut veteraanikuntoutusten yhteydessä kuulla monta koskettavaa tarinaa. Esityksen on ohjannut teatteriohjaaja Ulla Schroderus.

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset on aktiivinen naisryhmä, joka on toteuttanut monenlaisia tapahtumia. Esitystä varten työryhmä kertasi sotahistoriaa ja löysi sota-ajan naisten tarinoista paljon kosketuspintaa tämän päivän elämään. Kuva Kainuusta, Suomesta ja suomalaisuudesta sai uusia sävyjä.

Esitys sai ensi-iltansa Suomussalmella Teatteri Retikassa marraskuussa 2011. Sen jälkeen esitys on nähty ympäri Suomea yli 30 kertaa, muun muassa Helsingin Savoy-teatterissa ja Oulun kaupunginteatterissa.

Kesto n. 1 tunti
Esityksessä ei ole väliaikaa.

Tuotanto: Kangasala-talo

LIPUT KANGASALA-TALOLTA
Peruslippu 23 €
Eläkeläinen/opiskelija/varusmies/työtön 20 €

Naulakkopalvelumaksu 2 €


Takaisin tapahtumiin