Tapahtumat

Reijo Hukkanen: Luontopolku

Aika: la 27.01.2018 ‐ su 27.05.2018
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
6/4 € tai Museokortti, alle 18-v. 0 €

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely on esillä Kimmo Pyykkö-taidemuseon kahdessa kerroksessa 27.1.–27.5.2018.

Näyttelyssä nähdään lähes 20 tuoretta, pääosin vuosina 2017 ja 2018 valmistunutta veistosta ja esinekoostetta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseon sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Oululaisen Reijo Hukkasen (s. 1946) taiteilijaura alkoi 1970-luvulla taidemaalarina. Hänet tunnettiin väkevänä ja rosoisena ekspressionistina, joka kuljetti kankaalle kujeilun ja huumorin, sanaleikit ja inhimillisyyden. Luontevana jatkumona maalaamiselle kaksiulotteinen ilmaisu muuttui 1980-luvulla veistoksiksi ja esinekoosteiksi.

Reijo Hukkanen on tarkkakatseinen keräilijä ja hienovarainen veistäjä, jonka Oulun Pikisaaren työhuoneessa vuosikymmeniä varastoidut tai eilen löydetyt osat, esineet ja kappaleet löytävät paikkansa teoksissa paljon puserrettujen työtuntien jälkeen. Koneistetut osat, puretut kappaleet ja hylätyt esineet saavat uuden elämän Hukkasen käsien kautta rikkaissa, leikkisissä ja huolella rakennetuissa veistoksissa.

Reijo Hukkanen opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa 1967–71. Hukkasen maalauksia ja veistoksia kuluu lukuisiin julkisiin kokoelmiin. Tunnetuimpiin teoksiin lukeutuu Laulupuut (2012) Musiikkitalon edustalla Helsingissä. Hukkanen on Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäsen ja hänet palkittiin vuonna 2012 Pro Finlandia -mitalilla.

Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13 pääsymaksun hinnalla.

Opastukset ryhmille varauksesta myös aukioloaikojen ulkopuolella.
Lue lisää palveluista ryhmille

 


Takaisin tapahtumiin