Tapahtumat

Syyslomaviikon tapahtumat taidemuseossa

Aika: ma 16.10.2017 ‐ su 22.10.2017
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Ma 16.10. klo 10-13 Merja Tanhuan muotokuvapaja 7-13-vuotiaille
Ennakkoilmoittautuminen pakollinen

Tamperelaisen valokuvaaja Merja Tanhua muotokuvapajassa lapset ja nuoret tutustuvat muotokuvausperinteeseen, laittavat oman persoonallisuutensa peliin ja saavat oman muotokuvan muistoksi. Maksuton työpaja järjestetään ma 16.10. klo 10-13.

Merja Tanhuan työpajoissa syntyneet lasten muotokuvat olivat esillä Kangasala-talon galleriassa keväällä 2017 Muotokuvia  -näyttelyssä. Nyt myös kangasalalaiset lapset ja nuoret pääsevät Merjan kuvattavaksi.

Työpajassa muotokuviin etsitään vaikutteita ja ideoita vuosisatojen takaa renessanssiajan muotokuvista. Lasten oma persoonallisuus korostuu työpajatyöskentelyssä, kun he saavat itse vaikuttaa lopputulokseen: He valitsevat vaatteet ja rekvisiitan, minkä jälkeen he asettautuivat Tanhuan kuvattavaksi.

Työpajasta jää lapsille muistoksi työpajassa syntynyt muotokuva, joka lähetetään pyynnöstä huoltajan sähköpostiin, ja myös hiukan oman kokemuksen kautta syventynyttä taidehistorian tuntemusta. Lisämaksusta vanhemmat voivat tilata muotokuvavalokuvan sopimalla yksityiskohdista taiteilijan kanssa.

Työpajankulku klo 10-13
- Tutustutaan yhdessä muotokuvausperinteeseen
- Valitaan omat kuvausvaatteet
- Yksilöllinen kuvaushetki
- Yhteenveto

Ota omat eväät mukaan tai nauti omakustanteinen lounas. Taidemuseo tarjoaa työpajan aikana mehua ja keksiä.

Tilaisuus on maksuton. Työpajaan mahtuu 15 lasta ja nuorta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen
Tiina Kuivalainen
tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi, 040 773 0196

Ke 18.10. klo 17 Taiteilijatapaaminen: Tommi Musturi

TILAISUUS ON PERUTTU.

Tommi Musturi (s. 1975, TaM) on Juupajoelta kotoisin oleva sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hänen sarjakuvaromaanejaan on käännetty suomen lisäksi kahdeksalle eri kielelle ja töitään julkaistu lukuisissa julkaisuissa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Musturin sarjakuvat ovat usein sanattomia ja näennäisen tapahtumattomia. Musturi toteuttaa työnsä eri tekniikoilla, piirroksen syntyessä sanottavasta. Sarjakuvien lisäksi Musturi on julkaissut useita kuva- ja taiteilijakirjoja sekä toimittanut kymmenen osaa Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa palkittua nykysarjakuva-antologiaa Glömp. Hän on myös ollut mukana lähes 200 yksityis-, ryhmä- ja yhteisnäyttelyssä eri puolilla maailmaa mm. Venetsian biennaali sekä Mäntän kuvataideviikot. Hän on toiminut aktiivisesti kustannustoimittajana ja julkaisijana omalla taiteilijanimellä Boing Being (1995–) sekä sarjakuvakustantamossa Huuda Huuda (2006–2016).

Vuonna 2011 Suomen sarjakuvaseura myönsi Musturille Puupäähattu-tunnustuspalkinnon. Musturin viimeisin teos Suurin piirtein Samuel palkittiin vuonna 2017 Vuoden huiput -kilpailun kultahuipulla.

Selviytyjät / The Survivors -näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 10.10.-5.11.2017. Näyttely koostuu Musturin sarjakuvista, piirroksista, maalauksista sekä kirjoista.

Tommi Musturi on tavattavissa ke 18.10. klo 17 - 18. Tapaamisessa taiteilija kertoo näyttelynsä synnystä ja valottaa tarinoita teosten takana. Tapaamiseen on vapaa pääsy.

To 19.10. klo 9-11 Tenavatorstai

Tenavatorstai tarkoittaa touhua, taidetta ja tekemistä taidemuseossa! Syysloman tenavat saavat touhuta ohjatusti taidemuseon tiloihin kootuissa tehtäväpisteissä: onnistuu kuperkeikka Hannu Riikosen veistoksen äärellä tai maiseman piirtäminen Magnus von Wrightiä mukaillen?

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 14

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Opastetulla kierrokselle kuulet parhaimmat tarinat paikkakunnan taiteilijoista!

Opastettu kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Kierroksen kesto n. 45 min.

 

Ajankohtaiset näyttelyt syyslomalla

5.11. asti Selviytyjät / The Survivors, Tommi Musturi
Kangasala-talon galleria

Vapaa pääsy

7.1.2018 asti Kohtauspaikkana Kangasala
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
6 / 4 € tai Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi


Takaisin tapahtumiin