Tapahtumat

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä

Aika: la 16.06.2018 ‐ su 09.09.2018
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
6/4 € tai Museokortti, alle 18-v. 0 €

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä tuo kesällä 2018 Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahteen kerrokseen teoksia 1900-luvun eurooppalaisen ja suomalaisen taiteen kärkinimistä koostuvasta Jeppe Lahtisen kokoelmasta.

Kokoelmaa ovat vuosikymmenten ajan kartuttaneet Lahtisen vanhemmat, lehtimies Urpo Lahtinen (1931–1994) ja vaimonsa Hymy Lahtinen (1930–2017) sekä myöhemmin Jeppe Lahtinen itse. 

Lahtisen kokoelmassa on rintarinnan eurooppalaisen ja suomalaisen taiteen mestareita. Erityisesti espanjalainen taide oli Urpo Lahtisen kiinnostuksen kohteena: Pablo Picasso, Joan Miró ja Antoni Tàpies ovat kukin mukana kokoelmassa usealla teoksella.
 
Kotimaisista taiteilijoista kokoelmaan kuuluu muun muassa Erik Enrothin, Alpo Jaakolan, Juhani Linnovaaran ja Unto Koistisen teoksia. Kuvanveistäjistä ovat mukana Essi Renvall, Juhani Harri, Arvo Siikamäki ja Kimmo Pyykkö ja uudempaa aikaa edustavat muun muassa Marjatta Tapiolan ja Viggo Wallensköldin teokset.
 
Tamperelaistaiteilijoiden osuus kokoelmassa on huomattava: Kimmo Kaivanto, Raimo Kanerva ja Gunnar Pohjola luovat paikallista väriä kokoelmaan.
 
Kimmo Pyykkö -taidemuseoon esille tulevan teoskokonaisuuden valitsee taiteilija Matti Kulmala.

Osa kokoelman teoksista on ollut esillä Urpo Lahtisen edustuskodissa Villa Urpossa Ylöjärvellä ja osa yksityiskodeissa.


Takaisin tapahtumiin