Tapahtumat

Teosesittely: Maria Stereo, Tuoli

Aika: ke 13.12.2017 klo 14:00
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
2 €

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyssä on esillä 59 teosta 40 taiteilijalta. Yksi taiteilijoista on sahalahtelainen kuvataiteilija Maria Stereo. Maria Stereo on tavattavissa näyttelyssä ke 13.12. klo 14 alkaen.

Tapaamisessa Stereo kertoo siitä, miten teos Tuoli on syntynyt. Teos on toteutettu särkemällä kirpputorilta hankittua posliinia ja asettelemalla palaset tuolin muotoon. Miten teos valmistui ja miksi?

” Rokokoo-tyylisuunnan muotoutuessa 1700-luvun alussa yksi tunnusomainen piirre oli pyrkiä järjestelmälliseen epäsymmetriaan. Pyrkimys kuulostaa omalta, sattumanvaraiselta työskentelyltäni. Veistäjänä yritän luoda symmetristä muotokieltä, joka usein päätyy onnekkaasti epäonnistumaan. Näistä sattumuksista, järjestelmällisestä epäsymmetriasta syntyy Maria Stereon Rokokoo.

Valmistan veistoksia hajotetuista posliini- ja keramiikkaesineistä. Työskentelyni alkaa niiden jatkuvasta keräilystä kirpputoreilta. Työhuoneessani se jatkuu esineiden hajottamisena, sommitteluna, muotojen luomisena sekä eri struktuurien ja värien yhdistelynä. Viimeaikoina olen nauttinut kalusteiden työstämisestä.”

Maria Stereo on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2011 Tampereen ammattikorkeakoulusta. Stereo tekee koosteveistoksia, installaatioita, videotaidetta, piirustuksia ja maalauksia.  Hän käsittelee usein teoksissaan tyttö- ja fanikulttuuria. Stereo työskentelee ja asuu Sahalahdella. Stereo tekee myös musiikkia ja on Maria ja Marsialaiset -bändin keulahahmo. 


Takaisin tapahtumiin