Tapahtumat

Uusin silmin

Aika: ke 06.09.2017 ‐ su 08.10.2017
Paikka: Galleria
VAPAA PÄÄSY

Tampereen Taiteilijaseuran Uusin silmin -näyttelynkonsepti on yksinkertainen: taiteilija sai valita minkä tahansa suomalaisen taideteoksen, joka on valmistunut 1910-luvun jälkeen, ja luoda siitä oman kommenttinsa haluamallaan tavalla. Aiempien vuosikymmenten teokset saavat Uusin silmin –näyttelyn teoksissa uuden kontekstin ja tulkinnan. Nykytaiteilija on joutunut laajentamaan omaa havaintomaailmaansa ja myös katsoja joutuu mukaan prosessiin. Tunnistaminen johtaa yllättymiseen, ajatusprosessi alkaa ja taide rikastuu uudella tavalla.

Kesällä 2017 näyttely oli esillä kolmessa eri näyttelytilassa Tampereella, Taidekeskus Mältinrannassa, Emil Aaltosen museossa ja Hiekan taidemuseossa, joissa oli esillä teoksia yhteensä 30 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä.

Uusin silmin –näyttely jatkuu 6.9.-8.10.2017 Kangasala-talon galleriassa, jossa on esillä teoksia seitsemältä taiteilijalta: Katri Heinänen, Sanna Kauppinen, Paula Ollikainen, Erno Peltonen, Helena Pokkinen, Kati Valkonen ja Meri Westlin. Näyttely on osa Suomi 100 vuotta -juhlavuoden ohjelmaa.

Näyttelyn esittelee Tampereen Taiteilijaseuran näyttelykoordinaattori Anne Paldanius ke 6.9. klo 14. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Takaisin tapahtumiin