Tapahtumat

Vanikan palat

Aika: to 30.11.2017 klo 18:00
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Liput Kangasala-talolta 16€, Lippu.fi alk. 18,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Finlandia-palkittu kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen varttui Oulun kasarmilla yksinhuoltajaisän ja verilettujen kanssa. Aikuisiällään hän on pukenut herkän ja taiteellisen pojan havainnot viisiosaiseksi kirjasarjaksi (Vanikan palat, Toiset kengät, Kuperat ja koverat, Taivaanvartijat ja Elohopea). Nyt niistä ensimmäinen, Vanikan palat (2004), nähdään teatterin lavalla.

Vanikan palat esittää näyttelijä ja Kangasalan Pikkuteatterin ohjaaja Mika Eerola. Teoksen ohjaajana on teatterialan monitaituri, teatteriohjaaja Jyrki Tamminen. Näyttämösovituksen Väisäsen kirjan pohjalta on tehnyt toimittaja ja teatterikriitikko Anne Välinoro. Musiikin teokseen on säveltänyt Radio Classicin päätoimittaja ja muusikko Mika Lintu.

Aiemminkin yhdessä teatterin parissa työskennelleet Tamminen ja Välinoro lumoutuivat Väisäsen tavasta luoda kuvia sanojen avulla. Tuon kielen oli pakko päästä kuviksi myös teatterin lavalle. Tästä syntyi 45-minuuttinen esitys Vanikan palat. Äitinsä menettänyt taiteilijanalku joutuu puremaan kovaa armeijan näkkileipää, vanikkaa, mutta siitä huolimatta hän näkee kauneutta arkisissa asioissa.

HUOM. Esityksen tilana toimii Kangasala-talon konserttisalin sijasta Kimmo Pyykkö -taidemuseon toinen kerros, joten lippuja tilaisuuteen on saatavilla normaalia rajoitetummin.

LIPUT KANGASALA-TALOLTA
Peruslippu 16 € (sisältää Kimmo Pyykkö -taidemuseon pääsymaksun)

Naulakkopalvelumaksu 2 €


Takaisin tapahtumiin