Tapahtumat

Vivaldi: Neljä vuodenaikaa – Suomalainen barokkiorkesteri

Aika: ke 22.11.2017 klo 19:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 23/20€, Lippu.fi alk. 25,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Elävästä ja ennakkoluulottomasta tavastaan esittää periodisoittimille kirjoitettua musiikkia tunnettu Suomalainen barokkiorkesteri vierailee Kangasala-talossa. Konsertissa kuullaan venetsialaisen barokkisäveltäjä Antonio Vivaldin tunnetuimman viulukonserton sarjan, Neljä vuodenaikaa.

Konsertin liidaus ja viulu Antti Tikkanen.

Antonio Vivaldin (1678–1741) neljän viulukonserton kokonaisuus Neljä vuodenaikaa ilmestyi vuonna 1725 osana konserttokokoelmaa nimeltä Il cimento dell'armonia e dell'inventione eli Harmonian ja mielikuvituksen taisto.  Tänä päivänä Vuodenajat on yksi kaikkien aikojen soitetuimmista klassisen musiikin teoksista, mutta syntyajankohtanaan se oli jotain aivan uutta ja erikoista. Paitsi että Vivaldi käsitteli viulua poikkeuksellisen kekseliäästi ja taiturillisesti, kuulijoita ällistytti, että konsertot kertoivat selvän tarinan, vaikka kukaan ei laulanut tai puhunut. Jokaisen vuodenajan partituuriin liittyi musiikin tapahtumia kuvastava runo.

Vivaldi hyödynsi Vuodenajoissa luomiaan ulkomusiikillisia assosiaatioita muuallakin: esimerkiksi Dorilla in Tempe -oopperan alkusoitto-sinfonian viimeisessä osassa Vivaldi soveltaa Kevät-konserton ensiosaa, ja sama musiikillinen materiaali seuraa myös oopperan alkukuorossa, jossa on kyse juuri kevään ylistyksestä.

Suomalaisen barokkiorkesterin repertuaari nojaa vahvasti barokkiin ja yltää aina varhaisromantiikkaan saakka, mutta sisältää myös uutta, useimmiten orkesterille varta vasten kirjoitettua musiikkia.

LIPUT KANGASALA-TALOLTA
Peruslippu 23€
Eläkeläinen/opiskelija/varusmies/työtön 20€

Ryhmäliput 0400 304 530, myyntipalvelu (at) kangasala-talo.fi

Naulakkopalvelumaksu 2€


Takaisin tapahtumiin