Tapahtumat

Vivaldi: Neljä vuodenaikaa – Suomalainen barokkiorkesteri - LOPPUUNMYYTY

Aika: ke 22.11.2017 klo 19:00
Paikka: Konserttisali
Liput Kangasala-talolta 23/20€, Lippu.fi alk. 25,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun. LOPPUUNMYYTY.

Viulukonserttosarjojen aatelia 

Vivaldi: Neljä vuodenaikaa

Suomalaisen barokkiorkesteri tunnetaan elävästä ja ennakkoluulottomasta tavastaan soittaa periodisoittimille kirjoitettua musiikkia. Orkesterin repertuaari nojaa vahvasti barokkiin ja yltää aina varhaisromantiikkaan saakka, mutta sisältää myös uutta, useimmiten orkesterille varta vasten kirjoitettua musiikkia.

Barokki loi soitinvirtuoosin, ja viulu oli barokkisen virtuositeetin primadonna. 1700-luvulla virtuoosien näyttämöksi muodostui solistikonsertto. Sen synnystä saadaan kiittää eritoten venetsialaista säveltjää Antonio Vivaldia (1678–1741), jonka kolmiosainen konserttoformaatti oli barokin suosituimpia innovaatioita. Vivaldin konsertto loi tehokkaan ja vaikuttavan musiikillisen kehikon, jossa taituroiva mielikuvitus saattoi lentää estottoman vapaana.

Vivaldin konsertto taipui helposti myös orkesterimuotoon, jolloin taiturillisuuden keskipisteenä oli koko orkesterin yhteispeli. Tällaisia orkesterikonserttoja Vivaldi sävelsi myös ooppera-alkusoitoiksi.

Tässä konsertissa Vivaldilta kuullaan kourallinen orkesterikonserttoja ja -sinfonioita sekä Neljä vuodenaikaa -viulukonserttosarja, joka aikoinaan kohautti yleisöä paitsi akrobaattisella viulukirjoittamisellaan myös tarinoivuudellaan: oli ennenkokematonta, että sanaton soitinmusiikki kertoi selvää tarinaa kuvaillen luonnonilmiöitä, ihmisten puuhia ja eläinten ääniä. 

Antti Tikkanen – viulu ja liidaus

FiBO Players:
Minna Kangas – viulu
Anni Elonen – viulu
Laura Kajander – alttoviulu
Lea Pekkala – sello
Maria Vahervuo – kontrabasso
Eero Palviainen – luuttu 
Annamari Pölhö – cembalo

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan)

Tuotanto: Kangasala-talo

LIPUT KANGASALA-TALOLTA

Peruslippu 23 €
Eläkeläinen/opiskelija/varusmies/työtön 20 €

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Tapahtumassa on väliaika. Vältät jonottamisen ostamalla väliaikatarjoilun ennakkoon.

KAHVIBUFFET VÄLIAJALLA

Makeaa ja suolaista cocktailtyylisesti, kahvia ja teetä
Hinta: ennakkoon 10 € / väliajalla 12 €

Osta kahvibuffet ennakkoon lipunoston yhteydessä Kangasala-talosta tai hyvissä ajoin ennen konserttia GalleriaKioskista.

GalleriaKioski palvelee aina tuntia ennen tapahtuman alkua ja väliajalla. (A-oikeudet)

Ryhmien on mahdollista ruokailla ennen tai jälkeen konsertin ennakkovarauksesta. Varaukset: armas (at) galleriakeittio.fi ja 050 344 4814


Takaisin tapahtumiin