Aili Ikonen ja UMO, Pekko Käppi, saikkukomedia ja nykyflamenco aloittavat Kangasala-talon lokakuun

Kangasala-talon lokakuu alkaa kiinnostavalla Batácora-nykyflamencoesityksellä, Aili Ikosen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran valoihin ja varjoihin vievällä konsertilla, folkrocktaivaan kuumimmalla kokoonpanolla Pekko Käppi & K:H:H:L sekä hulvattomalla Lisää saikkua, kiitos! -komedialla.
Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista Kangasala-talossa 5.10.2022.

Aili Ikonen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra, kuva: Maarit Kyröharju

Lokakuussa Kangasala-talo tarjoaa peräti 15 esitystä. Mukaan mahtuu konsertteja monesta musiikkigenrestä, teatteria, tanssia ja musiikilla höystettyä luentoa. Lipunmyynti on piristynyt eikä lipun ostamista kannata enää jättää viimetippaan. Lippuja voi myös varata ja varmistaa siten pääsynsä suosituimpiin esityksiin.

Nykyflamencoteos Batácora puhuttelee niin flamencoa tuntevaa kuin siihen ensikertaa tutustuvaa katsojaa. Karismaattinen taiteilijaryhmä muokkaa flamencon perinteiset tavat käyttää energiaa ja intensiteettiä uudenlaisiksi äänen-, kehon- ja tilankäytön ratkaisuiksi.

“Sysäys teoksen valmistamiselle lähti yhteisestä kiinnostuksestamme etsiä uusia lähestymistapoja flamencon perinteisen bata de cola -laahushameen kanssa tanssimiseen. Meitä kiehtoi ajatus laahuksesta itsenäisen olemuksen ja luonteen omaavana subjektina, irrotettuna sen perinteisestä asemasta kantajansa koristajana”, kertovat teoksen koreografit Maija Lepistö ja Marja Rautakorpi.

Kangasala-talossa usein vieraillut valovoimainen jazzlaulaja Aili Ikonen astuu tällä kertaa Kangasala-salin lavalle UMO Helsinki Jazz Orchestran eteen. Valoista, varjoista -konsertti on osa UMOn Great Voices -sarjaa. Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit muun muassa Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMOn käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

Tamperelaislähtöinen Pekko Käppi & K:H:H:L on kuviakumartelematon folkrockyhtye, joka on saanut vankan ja alati kasvavan fanikunnan. Jouhikkoa soittavan laulusolistin Pekko Käpin kanssa esiintyvät Tommi Laine, kitara ja laulu, Nuutti Vapaavuori, basso ja laulu sekä Jani Auvinen, rummut ja laulu.

Kangasala-taloon on toivottu iltapäiväesityksiä. Sellainen on lauantaina 8.10.2022 klo 14 esitettävä komedia Lisää saikkua, kiitos!, jolla on paljon kerrottavaa suomalaisesta terveydenhuollosta, lääkäreistä, hoitajista, potilaista, sairauksista ja ennakkoluuloista, sotefarssia unohtamatta. Rooleissa hersyttelevät leikkauksesta toipuvaa Mikko Kivistä tuuraava Jukka Rasila sekä Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen. Mukana on myös Duo Aspirin Ismo Leikolan laulujen ainutlaatuisena tulkitsijana.

Batácora nykyflamencoteos
ti 4.10.2022 klo 19, liput alk. 28/25 €
Lue lisää Kangasala-talon verkkosivuilta ›

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista
ke 5.10.2022 klo 18, liput alk. 32/28/15 €
Lue lisää Kangasala-talon verkkosivuilta ›

Pekko Käppi & K:H:H:L
pe 7.10.2022 klo 18, liput alk. 22/19 €
Lue lisää Kangasala-talon verkkosivuilta ›

Lisää saikkua, kiitos!
la 8.10.2022 klo 14, liput alk. 30/28 €
Lue lisää Kangasala-talon verkkosivuilta ›

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste