Akustisen kitaran taitaja Timo Korhonen konsertoi Kangasala-talossa

15. Tampere Guitar Festival järjestää jälleen yhden tähtikonserteistaan Kangasala-talossa. Torstaina 6.6. klo 19 kuultavassa konsertissa esiintyy kotimainen klassisen kitaran huippu Timo Korhonen. Konsertti järjestetään yhteistyössä Kangasalan kaupungin ja Kangasala-talon kanssa.

Timo Korhonen on maailmalla tunnustettu klassisen kitaran mestari, joka hyödyntää soittimen mahdollisuuksia monipuolisesti. Korhosen soitossa yhdistyvät tulkinnallinen vapaus, voimakkuus ja rikas äänenvärien käyttö. Eri aikakausien teoksia esittäessään hän pureutuu erityisesti tyylinmukaiseen esittämiseen. Kangasalan konsertissaan Korhonen soittaa muun muassa säveltäjien Hosokawa, Tiensuu, J.S. Bach, Brouwer, Schwitters ja Takemitsu teoksia. Mukana on myös moderneja versioita Beatles-klassikoista Michelle ja Yesterday.

Korhonen on konsertoinut laajalti eri puolilla maailmaa, kuten Berliinissä, Lontoossa, Wienissä, Pariisissa, Tokiossa, Chicagossa, Torontossa, Pietarissa, Buenos Airesissa, Havannassa, Los Angelesissa ja Hong-Kongissa. Soolokonserttien lisäksi hän on soittanut usean orkesterin solistina muun muassa Esa-Pekka Salosen, Sakari Oramon, Osmo Vänskän ja usean muun tunnetun kapellimestarin johdolla. Korhonen on kantaesittänyt yli 70 teosta, joista yhtenä merkittävimpänä kuubalaisen Leo Brouwerin hänelle omistama Helsinki-konsertto vuodelta 1992.

Kitara soi eri puolilla Pirkanmaata

Viikon kestävä kitarafestivaali järjestetään 3.-9.6. ja sen tämän vuoden päätapahtumapaikka on Tampereen Musiikkiakatemia. Juhlavuottaan viettävän tapahtuman pääesiintyjiä Korhosen lisäksi ovat kitaran pioneerit Assad Brothers Brasiliasta ja fingerstylen taitajat Frank Vignola ja Vinnie Raniolo Yhdysvalloista. Konserttien lisäksi ohjelmassa on kitarakursseja, luentoja ja toista kertaa järjestettävä Suomen kitarakilpailu, johon osallistuu liki 50 kilpailijaa Suomesta ja maailmalta.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy osoitteesta tgf.fi.

Tiedustelut ja haastattelut
Tomi Tolvanen, festivaalijohtaja
044 5633 949
tomi@tgf.fi

Kuvagalleria

Timo Korhonen esiintyy Kangasala-talossa osana Tampere Guitar Festivalia kesäkuussa 2019.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste