Argentiinalainen kitaramusiikki avaa Kangasala-talon syksyn

Kangasala-talon syyskausi käynnistyy elokuun 25. päivänä konsertilla "Tierra lejana – kitaramusiikkia Argentiinasta". Tierra lejana tarkoittaa kaukaista maata. Janne Lehtinen soittaa kitaralla Juan Falún, Jorge Cardoson ja Gustavo Nasutin musiikkia.
Tierra lejana – kitaramusiikkia Argentiinasta Kangasala-talossa 25.8.2022.

Janne Lehtinen

Kangasala-salin konsertissa tamperelaislähtöinen diplomikitaristi Janne Lehtinen soittaa kitaralla argentiinalaisten ystäviensä Juan Falún, Jorge Cardoson ja Gustavo Nasutin sävellyksiä. Lehtinen sai heiltä musiikkia tämän konsertin ohjelmaan, jonka hän julkaisi myös Tierra lejana -levyllään.

– Heidän musiikkinsa juuret ovat syvällä Argentiinan kansanperinteessä, folkloressa. He ovat rakentaneet tästä perinteestä oman persoonallisen tyylinsä, tehneet siitä universaalia musiikkia konserttikäyttöön, Lehtinen kertoo.

Argentiinalainen kansanmusiikki vaihtelee pampan surumielisestä milongasta Andien villiin chacareraan ja pohjoisen sademetsien romanttiseen guaraniaan. Kitara on tärkeä soitin Argentiinassa ja maa on täynnä soittimen taitajia. Eteläamerikkalainen ja erityisesti argentiinalainen musiikki on ollut Lehtisen konserttien ohjelmissa monesti mukana.

Janne Lehtinen aloitti musiikkiopinnot Tampereen Musiikkiopistossa vuonna 1972 ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa vuoden 1983 diplomitutkintoon Kari Äikäksen johdolla. Tämän jälkeen hän opiskeli mestarikursseilla opettajinaan John Williams, Jorge Cardoso ja Jorge Morel. Ensikonsertti Sibelius-Akatemian salissa oli vuonna 1986. Lehtinen on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin solistina kuin kamarimuusikkona. Hän toimi pitkään Hyvinkään musiikkiopistossa kitaransoiton opettajana.

Noin tunnin mittaisessa konsertissa ei ole väliaikaa.

Janne Lehtinen: Tierra lejana – kitaramusiikkia Argentiinasta
To 25.8.2022 klo 19, liput alk. 15 €

Lisätietoja:

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste