Barokkimusiikkia: Rakkauden puutarha Kangasala-talossa ystävänpäivän aattona

Kangasala-talossa kukkii ystävänpäivän aattona 13.2. Rakkauden puutarha. Suomalaisen barokkiorkesterin konsertin pääteos on Alessandro Scarlattin harvoin kuultu serenata. Koko konsertille nimensä antaneessa miniatyyrioopperassa solisteina laulavat sopraano Tuuli Lindeberg ja altto Susanne Langner Saksasta. Jos jäit vaille lippuja loppuunmyytyyn Olli Mustosen konserttiin, tämä on sinulle erinomainen vaihtoehto!
Barokkiooppera Rakkauden puutarha Kangasala-talossa helmikuussa 2020.

Susanne Langner (kuva: Matthias Heyde) ja Tuuli Lindeberg (kuva: Heikki Tuuli)

Antiikin mytologian tarut innoittivat barokkisäveltäjiä kirjoittamaan korvia hivelevän kaunista ja samalla koskettavan dramaattista musiikkia. Jumalhahmojen ja legendaaristen sankareiden seikkailut saivat lukemattomia muunnelmia barokin oopperoiden maailmassa, ja nämä myyttiset tarinat puhuttelevat inhimillisyydessään yhä meidänkin aikamme kuulijoita.

Italialaisen oopperan mestarin Alessandro Scarlattin serenata Il giardino d’amore (Rakkauden puutarha) pohjautuu rakkauden jumalattaren Venuksen ja häikäisevän komean nuorukaisen Adoniksen tarinaan. Kokoonpanoltaan oopperoita pienimuotoisempia serenatoja esitettiin usein ulkoilmassa, ja esitysten väliajalla vieraille tarjoiltiin runsain mitoin ruokaa ja juomaa. Scarlattin 1700-luvun alussa sävelletty miniatyyriooppera esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa, ja kokonaisuutta täydentää napolilaissäveltäjien Francesco Mancinin, Nicola Porporan ja Domenico Scarlattin eteläistä elämäniloa tulviva soitinmusiikki.

Rakkauden puutarhan konserttiversiossa Venuksen ja Adoniksen rooleissa laulavat suomalaisyleisön kestosuosikki sopraano Tuuli Lindeberg sekä Helsingissä Ritarihuoneen yleisön edellisellä Suomen-vierailullaan hurmannut saksalainen altto Susanne Langner.

Esityksen kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen väliajan. Esityksessä on K18-anniskelualue katsomon yläosassa, riveillä 8 – 11.

Suomalainen barokkiorkesteri: Rakkauden puutarha
solisteina sopraano Tuuli Lindeberg ja altto Susanne Langner
A. Scarlatti – Porpora – Mancini – D. Scarlatti
To 13.2. klo 19
Liput alk. 32/29 €, ryhmät 27 €

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste