Henrik VIII:n kuningattarien kohtalot musiikin, tanssin ja kerronnan keinoin Kangasala-talossa

“Olen kuullut, että pyöveli on hyvä, ja minulla on niin kapoinen kaula.” Näin sanoi kuningatar Anna Boleyn mestauslavalla 19. toukokuuta vuonna 1536. Anne ja muut Henrik VIII:n kuningattaret saavat äänen Kangasala-salin lavalla tiistaina 30.11.2021 väärää vallankäyttöä kuvaavassa Try me Good King -esityksessä. Ohjaajina ovat näyttämöllle itsekin nousevat näyttelijä Kati Outinen ja tanssija, koreografi Minna Tervamäki, solistina sopraano Pia Freund. Tämä moniaistillinen näyttämöteos on Kangasala-talon syyskauden ohjelmiston helmi.
Henrik VIII:n kuningattarien kohtalot musiikin, tanssin ja kerronnan keinoin Kangasala-talossa 30.11.2021

Kuva: Minna Hatinen

Englannin kuningas Henrik VIII (1491–1547) oli 17-vuotias astuessaan ensimmäiseen kuudesta kuuluisasta avioliitostaan. Kaksi liittoa päättyi mitätöimiseen, kaksi vaimoa mestattiin ja yksi kuoli lapsivuoteeseen. Avioliitot olivat poliittisia liiketoimia, mutta jokainen niistä alkoi ihastuksella, jopa rakastumisella. Silti jokainen vaimo oli uhrattavissa, ja naisten kohtalona oli oikukas ja vallanhimossaan häikäilemätön mies. Naisen arvo määrittyi hänen kyvyllään tuottaa miespuolinen perillinen – näin valta ja omaisuus pyrittiin säilyttämään suvun hallussa.

Henrik VIII:n vaimojen autenttiset kirjeet ja mestauslavalla lausutut sanat ovat amerikkalaisen Libby Larsenin laulusarjan Try Me, Good King pohjana. Sopraano Pia Freundin aloitteesta säveltäjä muokkasi vuonna 2016 laulusarjasta version sopraanolle ja barokkihuilun, viola da gamban ja cembalon muodostamalle soitinyhtyeelle. Tässä näyttämöproduktiossa dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneuden- ja hyvinvointisektorin neuvot siitä, miten nainen voi säilyttää arvonsa työ- ja ihmissuhdemarkkinoilla sekä renessanssin ja barokin musiikki.

ESITYSDRAMATURGIA & OHJAUS:
Kati Outinen

KOREOGRAFIA & OHJAUS:
Minna Tervamäki

ESIINTYJÄT:
Pia Freund – sopraano
Kati Outinen – näyttelijä
Minna Tervamäki – tanssija
Pauliina Fred – traverso & nokkahuilu
Louna Hosia – viola da gamba
Petteri Pitko – cembalo

Kangasala-salin tapahtumissa on maskisuositus ja Kangasala-talo pyytää asiakkaita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta.

Tapahtumiin voi tulla vain oireettomana. Jos asiakas sairastuu, Kangasala-talon koronaturva takaa sen, että hän saa rahat takaisin omasta ja yhden seuralaisensa lipusta, kunhan ilmoittaa asiasta ennen tapahtumaa Kangasala-talon asiakaspalveluun.

Try me Good King – Henrik VIII:n kuningattarien kohtalot
Ti 30.11.2021 klo 19. Liput alk. 28/25 €

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste