Hot Heros soittaa Kangasala-talossa luonnosta ja kansanperinteestä ammentavaa jazzia

Hot Heros esiintyy Kangasala-talossa keskiviikkona 25.9.2019 klo 19. Melodista, pohjoismaista freejazzia soittavan yhtyeen muodostavat saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi.
Hot Heros esiintyy Kangasala-talossa syyskuussa 2019.

Hot Heros, kuva: Saana Tuomi

Orgaanista ja yhteennivoutunutta. Saksofonivetoista iloittelua. Ilmavaa, taidokasta ja ilmeikästä. Telepaattisesti hitsaantunut. Näin kritiikeissä sanotaan jazztrio Hot Herosin musiikista ja yhteissoitosta.

– Musiikkimme on maanläheistä ja tunteellistakin musiikkia. Helposti lähestyttävää, kuvailee yhtyeen basisti Ville Rauhala.

– Musiikkiamme voisi kuvailla myös pohjoismaiseksi jazziksi, suomalaisten Edward Vesalan ja Sakari Kukon musiikillista perinnettä jatkavaksi vapaaksi ja improvisoiduksi musiikiksi, hän jatkaa.

Kangasala-talossa yhtyeeltä kuullaan musiikkia useammalta viime vuosina ilmestyneeltä levyltä, mutta myös uutta musiikkia, jota on tarkoitus levyttää loppuvuonna.

Ahkerasti levyttävän ja keikkailevan yhtyeen tuorein, kesällä 2019 ilmestynyt levy Days After the Rodeo on kuvitteellinen matka Amerikkaan, kaukaisen lännen musiikkiperinteeseen. Aiemmin tänä vuonna ilmestyi yhteislevytys Tässä ja nyt räp-artisti Hannibalin kanssa.

Vuonna 2018 yhtyeeltä ilmestyi albumi Folkjazz from Finland. Luonnosta ja kansanperinteestä ammentava levy oli ehdolla Vuoden 2018 Jazz-Emma-palkinnon saajaksi.

Hot Heros sai alkunsa vuonna 2015, mutta yhtyeen jäsenet ovat tunteneet toisensa ja tehneet yhdessä musiikkia jo kauemmin. Sami Sippola ja Ville Rauhala ovat mm. Black Motorin perustajajäseniä. Kotimaan lisäksi Hot Heros on esiintynyt jazzklubeilla mm. Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Venäjällä.

Yhtye on säestänyt useita artisteja, kuten Janne Laurila, Pauli Hanhiniemi ja Hannibal, sekä ollut mukana erilaisissa teatteriproduktioissa näytelmistä tanssituotantoihin, tuliteatteriin ja nykysirkushankkeisiin.

Nimensä yhtye sai sanaleikistä. Kolmikko törmäsi keikkamatkalla Brooklynissa kauhtuneeseen kylttiin, jossa mainostettiin alueelle tyypillistä lounasta ja välipalaa. Amerikkalaistunut tulkinta lämpimistä italialaisista voileivistä oli vain yhden e-kirjaimen päässä ”kuumista sankareista”, ja sopivan tarttuva sekä hauska.

Hot Heros Kangasala-salissa ke 25.9.2019 klo 19
Kangasala-talolta 18/15 €, Lippu.fi alk. 20,50/17,50 € + toim.maksu

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste