Irkkumusiikkia Kangasala-talon keväässä! Kangasala Irish Festival tulee taas huhtikuussa – konserttiohjelmisto julkistettu

Lämminhenkinen ja kansainvälinen irlantilaisen musiikin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival – The Spring Gathering tuo jälleen irlantilaisia huippuartisteja ja tanssijoita Suomeen monipuolisen ohjelmiston myötä. Festivaali tarjoaa irlantilaisen musiikin konsertteja, tanssia, tarinankerrontaa, jameja, soiton- ja tanssin opetusta ja elokuvia kaikenikäisille 23.-25.4.2020. Kangasala-talossa ja Kangasalan eri paikoissa järjestettävän festivaalin konserttiohjelmisto on nyt julkistettu. Festivaaliohjelma täydentyy vielä jamien, elokuvien, soiton- ja tanssinopetuksen sekä mahdollisen muun oheisohjelmiston osalta.
Lämminhenkinen irlantilaisen musiikin ja kulttuurin festivaali tuo jälleen irlantilaisia huippuartisteja Suomeen monipuolisen ohjelmiston myötä. Koe keväällä Irlannin taika Kangasala-talossa!

Kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin konserttiohjelmisto on nyt julkistettu. Festivaalin avaa torstaina 23.4. konsertti ”Irlantilaisten laulujen ilta”. Konsertissa pääsevät loistamaan Kangasalan omat nuoret, kun Kangasalan lukion Testostenorit sekä Nice -kuorot tuovat Kangasala-talon saliin nuorekasta energiaa sekä huikeita lauluesityksiä. Illan ohjelmisto koostuu pääosin irlantilaisista lauluista ja sävelmistä kuoroille sovitettuna, muusikoiden säestämänä. Konsertissa nähdään myös upea Helena Rängman tanssimassa sekä laulamassa.

Perjantai-iltana 24.4. on mahdollisuus päästä kokemaan ”Irlantilaista ilottelua Ealan ja ystävien kanssa”. Luvassa on eloisa ilta irlantilaisen musiikin ja tarinoiden parissa. Illan aikana nähdään joukko irlantilaisia ja suomalaisia muusikoita, ja myös Kangasalan lukion omat kuorot ovat mukana. Frank Boyle johdattelee iltaa eteenpäin huumorin sekä tarinoidensa kautta englantia ja suomea sujuvasti sekoittaen.

Lauantaina 25.4. iltapäivällä kuullaan Kirsten Allstaffin ”Four / 4 –levynjulkaisukonsertti”. Skotlantilaissyntyinen Kirsten tuntee skotlantilaisen ja irlantilaisen kansanmusiikin läpikotaisin. Hän on juuri julkaissut toisen levynsä. Kirsten Allstaff on yksi OAIM:n (Online Academy of Irish Music) eli maailmanlaajuisen irlantilaisen kansanmusiikin opetusta tarjoavan opetuskanavan perustajista. Kirsten on kiitelty irlantilaisen huilun ja tinapillin soiton taituri ja hän on keikkaillut ympäri Irlantia, Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Aasiaa erilaisten kokoonpanojen kanssa. Kirstenin konsertti ja levy iskee varmasti jokaiseen sydämeen, joka sykkii kelttiläiselle musiikille.

Lauantai-iltana 25.4. kuullaan upeaa laulajatarta, kun Muireann Nic Amhlaoibh saapuu konsertoimaan trionsa kanssa Kangasala-talolle palkitulla konserttiohjelmistollaan. Muireannin rinnalla nähdään multi-instrumentalisti Donal O´Connor ja kielisoitinten taitaja Gerry O’Beirne. Luvassa on taiturimainen, koskettava konsertti, joka johdattaa kuulijansa mielikuvitusmatkalle Irlantiin. Muireann on johtava perinteisen iirinkielisen sean nós -laulutyylin edustaja, jonka ohjelmistoon kuuluu kappaleita niin folkista kuin myös nykymusiikista. Hän on ehtinyt luoda menestyksekkään uran irlantilaisen musiikin parissa eri kokoonpanoissa laulajana ja huilistina sekä sooloartistina. Aiemmin Muireannia on kuultu muun muassa Danússa, irlantilaisen kansanmusiikin yhdessä menestyneimmistä yhtyeistä.

Festivaalin aikana musisoidaan myös yhdessä jameissa. Jamit (’session’) ovat irlantilaisen musiikin perinne, jossa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä. Tärkeä osa irlantilaista musiikkia ja festivaaleja onkin toisilta oppiminen. Konserttien ja jamien lisäksi festivaalin ohjelmaan kuuluu muun muassa irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta sekä irlantilaisia elokuvia. Festivaalin koko ohjelmisto päivittyy festivaalin internet-sivuille kevään mittaan.

Festivaalia järjestää Irish Music Society of Tampere ry. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää kansanmusiikin harrastusta sekä edistää ja tukea musiikkitoiminnan kehitystä.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste