Kamarimusiikin nuoria huippuja Kangasala Classicissa

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kamarimusiikkifestivaali Kangasala Classic saa jatkoa. Viikkoa ennen juhannusta 16.-19.6.2022 järjestettävä Kangasala Classic tuo jälleen Kangasalle konsertoimaan joukon klassisen musiikin huippuammattilaisia. Konsertteja järjestetään Kangasala-talossa, Kirkkoharjun näkötornilla sekä Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden kirkoissa. Festivaaliohjelmaan kuuluu myös Pikku Kakkosestakin tutun Pikku Papun Orkesterin lastenkonsertti. Festivaalin järjestää Kangasalan Musiikinystävät ry.
Kangasala Classic 16.-19.6.2022

Festivaalin tulevan kesän teema on ystävyys. Esiintymään on kutsuttu toistakymmentä hienoa kamarimuusikkoa, joista mainittakoon sekä Suomessa että ulkomailla mainetta niittänyt Kamus-kvartetti, Turun sellokilpailujen voittaja ja arvostettu kamarimuusikko Senja Rummukainen, Helsingin kaupunginorkesterin solistinakin hiljattain soittanut soolosellisti Lauri Kankkunen, Radion sinfoniaorkesterin sooloalttoviulisti Jakob Dingstad, ulkomaisillakin lavoilla mainetta niittänyt pianisti Johannes Piirto ja yksi maamme monipuolisimmista nuorista viulisteista Kasmir Uusitupa. Festivaalin avaa pitkäaikainen ja menestyksekäs lied-duo Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä levynjulkistamiskonsertillaan. Festivaalin ohjelma on kokonaisuutena monipuolinen ja korkeatasoinen. Perinteisiin kamarimusiikkiteoksiin on yhdistetty elokuvaa, kansanmusiikkia ja tanssitaidetta. Tanssitaiteen osuudesta vastaa Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografi Samuli Roininen.

Osana festivaalia järjestettävä Pikku Papun Orkesterin lastenkonsertti laajentaa festivaalin ohjelmaa koko perheelle. Pikku Papun Orkesterin konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

Festivaalin lippuja on saatavilla 14.2.2022 lähtien Lippupisteen verkkokaupasta Lippu.fi, myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan. Samana päivänä julkaistaan festivaalin ohjelma osoitteessa www.kangasalaclassic.fi.

Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Kangasala-talo, Kangasalan seurakunta, Visit Kangasala, Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut, Kangasalan Osuuspankki ja HRK Konevuokraamot.

Lisätietoja osoitteesta: www.kangasalaclassic.fi, sekä festivaalin Facebook- ja Instagram- kanavilta.

Linkki kuvapankkiin:

https://drive.google.com/drive/folders/16JauAphQvzHaKn1saGtu6_g0ktGZLfAE?usp=sharing

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Elina Heikkinen
Festivaalin taiteellinen johtaja
050 329 0543
ekheikki@gmail.com

Lisätietoja:

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste