Kangasala-talon elokuussa kuullaan urkukonsertti, nautitaan maailmanluokan jazzista uudessa klubikatsomossa ja tutustutaan uuteen suomalaiseen oopperaan

Kangasala-talo saa hetkeksi urut, kun juhlistamme Kangasalan urkutehtaan 180-vuotista historiaa konsertin merkeissä. Elokuun ensimmäisellä viikolla Kangasala-sali muuttuu myös jazzklubiksi. Loppukuusta päästään kuulemaan Tampereen Nuorten Oopperantekijöiden uutuusoopperaa.
Kukkaistutuksia Kangasala-talon etuovilla.

Kangasala-salin konsertit elokuussa:

Täyttä urkua! Keskiviikkona 2.8.2023 klo 19. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 2.8. Kangasala-talo saa hetkeksi urut. Kiiminkiläinen urkutaiteilija Elias Niemelä tuo mukanaan siirrettävät superurut ja päräyttää huikean konsertin 180. juhlavuottaan viettävän Kangasalan urkutehtaan kunniaksi.

Luvassa on monipuolinen ja virtuoosinen kattaus urkumusiikkia barokin ajalta nykypäivään sekä uruille tehtyjä sovituksia tunnetuista orkesterisävellyksistä. Konserttiin on vapaa pääsy ja sen tuottaa Kangasalan kaupunki.

Mathias Sandberg Trio Perjantaina 4.8.2023 klo 19. Liput alk. 15 €. Esityksessä klubikatsomo.

Perjantaina 4.8. Kangasala-talossa kuullaan maailmanluokan jazzmusiikkia, kun jazzkitaristi Mathias Sandberg trioineen soittaa The Captain -albuminsa levynjulkaisukonsertin.

Kangasala-sali muuttuu jazzklubiksi. Permannolla on pöytäpaikkoja, ja baarissa on myytävänä juomia alkoholilla ja ilman. Permannon ja katsomon alaosan paikat ovat numeroimattomia. Ovet aukeavat 30 minuuttia ennen esitystä. Paikkoja kannattaakin tulla varaamaan ajoissa. Salin takaosaan myydään tuttuja numeroituja paikkalippuja, ja salin takaosa ei ole anniskelualuetta. Klubikatsomo on syksyn aikana käytössä yhteensä kymmenessä konsertissa.

Amerikkalainen musiikkilehti Jazziz Magazine on kutsunut Mathias Sandbergiä ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Mathias Sandbergin debyyttisoololevy The Doctor (2020) on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia, ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa. Sandbergin pitkään odotettu uusi triolevy The Captain julkaistiin maaliskuussa 2023. Helsingistä Rovaniemelle ulottuvalla 40 konsertin levynjulkaisukiertueella kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin’, groovy & soulful jazz” -sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Kokoonpano:
Mathias Sandberg, kitara
Zacharias Holmkvist, kontrabasso
Stefan Brokvist, rummut

Taltioimme tilaisuudesta yleisvalokuvia Kangasala-talo Oy:n markkinointikäyttöön.

Hävinnyt-ooppera keskiviikkona 30.8.2023 klo 18, liput alk. 28 €

Hävinnyt on uusi suomalainen ooppera, joka käsittelee osattomuutta, puhumattomuutta ja nuorten yksinäisyyttä. ”Halusimme käsitellä oopperassamme aiheita, jotka ovat samaistuttavia nykyaikana. Elämme sosiaalisuuden kulta-aikaa. Ihmisten tavoittaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin historiassa. Samaan aikaan kuitenkin yhä useampi kokee yksinäisyyttä ja haasteita sosiaalisissa kanssakäymisissä.” Tampereen Nuoret Oopperantekijät kertovat.

Ohjaus – Veera Aaltonen
Säveltäjä – Tatu Piitulainen
Libretto ja käsikirjoitus (2022) – Jonna Ahola ja muu työryhmä
Tuotanto – Tampereen Nuoret Oopperantekijät

Rooleissa
Islak, nuori mies (puherooli) – Kalle Tarikka
Saaga, tyttöystävä – Anette Raukola
Kamilla, opiskelukaveri – Sanna Korpi
Alli, opiskelukaveri – Fanni Palmanto
Miso, shakki kaveri – Wille Enckell

Muut tapahtumat Kangasala-talossa, K-Kinossa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa elokuussa:

Kesäkino joka tiistai ja torstai 17.8. asti. Ensi-iltaelokuvia K-Kinossa kesällä aina tiistaisin ja torstaisin. Ohjelmisto ja liput: k-kino.fi.

Ke 2.8. klo 11–17 Kimmon päivä
Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Koko päivän klo 11–17 vapaa pääsy taidemuseoon. Esillä tänä vuonna 2.8. on Wäinö Aaltosen Aleksis Kivi -muotokuva Pyykön omista kokoelmista. Kangasalalainen tuottajasäveltäjä Heikki Mäenpää on säveltänyt päivää varten Kimmo, kitara ja Korvenperä -sävellyksen, jonka ensiesitys kuullaan Kimmon päivänä taidemuseon 3. kerroksessa klo 14 ja 16. Myös lapsille julkaistaan uusi Pitkän matkan ateljee -kuvasuunnistus!

To 10.8. klo 17–22 Museoiden ilta ja taiteiden yö
Vapaa pääsy taidemuseon näyttelyihin koko illan klo 17–22. Muusikko ja etnomusikologi Petra Käppi soittaa näyttelyssä esillä olevaa Kangasalan urkutehtaan urkuharmonia klo 18 ja 20. K-Kinossa elokuvia.

Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä -näyttely esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.8. asti. Pääsymaksu 8/6 €, Museokortilla ja alle 18-vuotiaat aina maksutta sisään. Keskiviikko-opastukset ja sunnuntaiopastukset Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä -näyttelyyn joka keskiviikko ja sunnuntai klo 13 27.8. asti. Sisältyy pääsymaksun hintaan.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste