Kangasala-talon toisen kerroksen kevään näyttelyissä nähdään värejä, valoja ja tunnelmia luonnosta ja ihmisistä

Palkittuja luontokuvia, inhimillisyyttä ja kohtaamisia, pysähtymistä, hetkiä luonnossa ja elämässä, ripaus taikaa, värejä ja valoja. Kangasala-talon toisen kerroksen näyttelytila saa keväällä 2023 kolme hienoa kuukausittain vaihtuvaa näyttelyä – öljyvärimaalauksia, valokuvataidetta ja palkittuja luontokuvia.
Seinäjokelaisen palkitun luontokuvaaja Taru Rantalan ja kangasalalaisen harrastekuvaaja Joanina Rantalan yhteinen valokuvanäyttely tuo raikkaan tuulahduksen kauneutta Kangasala-taloon huhtikuussa 2023.

Kuva: Joanina Rantala

Kangasala-talon 2. kerroksen näyttelytilaan valikoitui kolme erilaista ja ajankohtaista näyttelyä luonnosta ja ihmisistä:

Vedet jotka valossa liikkuvat 1.–26.2.2023, öljyvärimaalauksia, Erkki Keihäs
Tähtipölyä 1.–26.3.2023, valokuvanäyttely nuorista, Laura Tammisto
Lähellä – Luontokuvia ja potretteja luonnossa 29.3–23.4.2023, valokuvanäyttely luonnosta, Joanina Rantala ja Taru Rantala

Vedet jotka valossa liikkuvat 1.–26.2.2023

“Veden ääreen ihminen hakeutuu, kun hänellä on jano, kun hän haluaa virvoituksen keholleen tai esteettisen maiseman katseelleen. Vesi solisee, kuohuu, liplattaa, juoksee, raivoaa tai jähmettyy monumentaalisiksi jäämuodostelmiksi, sen kaikissa olomuodoissa helisee elämä. Veden maagisuutta on taiteessa kuvattu niin kauan kuin ihminen on halunnut tuntojaan ilmaista musiikin, kirjallisuuden tai kuvittamisen avulla. Tämä näyttely avaa näkymän minun vesiini, miten itse koen tämän elämän antajan”, kangasalalainen Erkki Keihäs kertoo näyttelystään.

Keihään Vedet jotka valossa liikkuvat -näyttely pitää sisällään öljyvärimaalauksia vuosikymmenten varrelta vesi-aiheisen teeman ympärillä.

Lisätietoja ›

Tähtipölyä – valokuvia nuorista, jotka ovat ihania juuri sellaisina kuin ovat 1.–26.3.2023

Tähtipölyä-näyttely esittelee kangasalalaisen valokuvaaja Laura Tammiston muotokuvia 13–18-vuotiaista nuorista. Kuvasarjan lähtökohtana oli ottaa nuorista kuvia, joista juuri he itse voisivat olla iloisia ja ylpeitä. Vähintään yhtä tärkeää Tammistolle oli, että nuoret saavat kuvauksista kokemuksen nähdyksi tulemisesta.

“Osalla nuorista oli Tähtipölyä-kuvista tarkkojakin visioita. Toiset taas eivät osanneet etukäteen määritellä toiveitaan kovin tarkasti, mutta heidän omia mielipiteitään ja toiveitaan kuunneltiin kuvausten aikana. Jokaisen kuva suunniteltiin niin, että nuori saisi näkyä juuri itsensä näköisenä”, toisen polven ammattikuvaaja Laura Tammisto Studio Torkkelista kuvailee.

Lisätietoja ›

Lähellä – Luontokuvia ja potretteja luonnossa 29.3–23.4.2023

Lähellä -näyttelyn valokuvat pitävät sisällään pehmeän ja sävykkään luonnonvalon valaisemia valokuvia luonnosta ja ihmisestä sen ympäröimänä. Läheltä löytyviä kuvauskohteita, kerroksellisuutta, muotojen ja liikkeen leikkiä sekä tunnelmallisia, ajattomia hetkiä”, näyttelyn valokuvaajat Joanina Rantala ja Taru Rantala lupaavat.

Kangasalalaisen valokuvaaja Joanina Rantalan ja Vuoden luontokuvakilpailun 2018 voittaja, luontokuvaaja Taru Rantalan valokuvanäyttely tuo raikkaan tuulahduksen kauneutta Kangasala-taloon huhtikuun kevätpäiviksi.

Lisätietoja ›

Näyttelyihin on vapaa pääsy! Näyttelyt ovat avoinna Kangasala-talon aukioloaikojen mukaan:
ti–ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17, su 11–15, maanantaisin suljettu. Tapahtumailtoina avoinna tapahtuman alkuun asti.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste