Kangasala-talon toukokuun tapahtumakooste

Aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja, konkarikomedienne Ulla Tapaninen, tanssia Tuonenlehto-orkesterin tahtiin, Sami Pitkämö & Hämeenlinna Big Band, Kangasalan soittokunnan perinteinen kevätkonsertti sekä nykysirkusseikkailu Värisfääri ilahduttavat Kangasalla toukokuussa.
Totuus ja valhe – Vladimir Vysotskin lauluja Kangasala-talossa 3.5.2023.

Martti Suosalo kumppaneineen tuo kirvelevän ajankohtaiset Vladimir Vysotskin laulut Kangasala-taloon keskiviikkona 3.5.2023.

Lauluntekijä Vladimir Vysotski (1938-1980) oli kotimaassaan Neuvostoliitossa kansan rakastama ja palvoma taiteilija. Hän kritisoi teksteissään 1960–70-lukujen Neuvostoliittoa osuvasti. Vysotski etsi lauluissaan totuutta.

”Voit toivosi heittää turhaan totuutta säälit,
vaikka löytyykin hulluja totuutta puolustamaan.
Se joskus voi voittaa valheen, mutta huomaa:
Vain jos oppii valheen lailla varastamaan.”
Vladimir Vysotski: Totuus ja valhe, suomennos Turkka Mali

Vysotski jatkoi katujen ja vankiloiden blatnoi-laulujen perinnettä. Vysotski oli äärimmäisen tuottelias kirjoittaja, jonka laulut kertoivat tarkkanäköistä ja kaunistelematonta tarinaansa oman aikansa todellisuudesta. Lauluissa on huumoria ja elämäniloa, mutta ne eivät ole kepeitä tai helppoja. Niissä kuuluu turhautuminen ja tuska, ja ne kertovat maailmasta ja yhteiskunnasta, jossa valhe on ottanut totuuden paikan. Kuitenkin niissä sykkii suuri sydän, ja ne tarjoavat ikkunan ja näkökulman paitsi aikansa neuvostoliittolaiseen sielunmaisemaan, myös sukelluksen ihmisyyteen ja pienen ihmisen toiveisiin ja ajatuksiin, jotka loppujen lopuksi ovat samanlaiset riippumatta ajasta tai paikasta.

Vysotskin laulut ovat ajankohtaisempia kuin vuosiin. Kangasala-talossa niitä esittävät tuoreina, karheina tulkintoina maamme eturivin näyttelijät ja muusikot Martti Suosalo, Jarkko Lahti, Nora Raikamo, Kiureli Sammallahti ja Valtteri Bruun.

Totuus ja valhe -yhtye perustettiin Helsingissä vuonna 2006. Yhtyeen jäseniä puhutteli Vysotskin humaani, välillä hirtehinen kertojaääni ja tapa tarkastella ympäröivää yhteiskuntaa. Kokoonpano julkaisi vastikään ensimmäisen levynsä.

Kangasala-talon konsertissa kuullaan Vysotskin lauluja suomeksi käännettynä mm. Mika ja Turkka Malin sekä Pirkko Saision ja Kaj Chydeniuksen käännöksinä.

Totuus ja valhe – Vladimir Vysotskin lauluja Kangasala-talossa keskiviikkona 3.5.2023 klo 19. Liput alk. 32 €

Kangasala-salissa tanssitaan torstaina 4.5.2023 Tuonenlehto-orkesterin tahdissa.

Tuonenlehto-orkesteri soittaa tyylikkäästi sovitettua vanhoja iskelmiä, ja Kangasala-salin permanto avataan tanssilattiaksi. Paikat myydään normaalisti katsomoon, mutta tanssilattialle saa siirtyä vapaasti, jos siltä tuntuu. Tervetuloa tanssimaan!

Tuonenlehto-orkesteri on perustettu alun perin eräänlaiseksi Maailmantango-festivaalin hoviorkesteriksi.

Tangoa, valssia, swing-jazzia ja latinorytmejä sisältävä ohjelmisto koostuu vanhoista iskelmistä, jotka Kusti Vuorinen on tyylikkäästi sovittanut. Komppiryhmän lisäksi bändiin kuuluvat jousikvartetti ja kaksi laulusolistia, Kielo Kärkkäinen ja Janne Laurila.

Korona-aikana oli aikaa tehdä sovituksia uudelle kokoonpanolle. Työ oli hedelmällistä, sillä Tuonenlehto-orkesteri on äänittänyt myös kesällä 2022 julkaistun levyn.

Kokoonpanoon kuuluvat:
Kusti Vuorinen, haitari ja sähköurut
Pentti Dassum, kitara
Marko Suutarla, kontrabasso
Esko Vuorinen, rummut
Sanna Natunen, viulu
Konsta Eskelinen, viulu
Viivi Kulmala, alttoviulu
Satu Kae, alttoviulu
Kielo Kärkkäinen, laulu
Janne Laurila, laulu

Tuonenlehto-orkesteri Kangasala-talossa torstaina 4.5.2023 klo 19. Liput alk. 25 €

Konkarikomedienne Ulla Tapaninen naurattaa Kangasalla perjantaina 5.5.2023.

”Valehteleminenhan on nykyään muotia ja olen valehtelemisen ammattilainen. Koko ikäni olen lavalla valehdellut sujuvasti!”

Konkarikomedienne Ulla Tapaninen palaa Kangasala-talon lavalle tällä kertaa Lava-ammuntaa VII -esityksellään. Se on rakastetun näyttelijän esityssarjan seitsemäs itsenäinen jatko-osa. Luvassa on seven up -komiikkaa ja huikeita huomioita suomalaisesta todellisuudesta ja valheista.

Käsikirjoitus Raila Leppäkoski ja Ulla Tapaninen
Ohjaus Raila Leppäkoski
Lavalla Ulla Tapaninen

Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa VII Kangasala-talossa perjantaina 5.5.2023 klo 19. Liput alk. 28 €

Sinatra-tulkitsija Sami Pitkämö & Hämeenlinna Big Band Kangasala-talossa keskiviikkona 10.5.2023

Sami Pitkämö & Hämeenlinna Big Band soittavat Sinatraa ja muita klassikoita sekä kappaleita Pitkämön albumilta Lauluja Rakkaudesta Ja Vähän Muustakin.

Sami Pitkämö tunnetaan upeasta äänestään ja taidokkaista laulutulkinnoistaan. Hän on tuttu myös mm. Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelman kapellimestarina ja muista tv-esiintymisistä.

Hämeenlinna Big Band on 18 muusikon orkesteri kapellimestarinaan Jykä Ahola.

Sami Pitkämö & Hämeenlinna Big Band Kangasala-talossa keskiviikkona 10.5.2023 klo 19. Liput alk. 30 €

Kangasalan soittokunnan Helapuhallus tärähtää helatorstaina

Kangasalan soittokunnan perinteinen kevätkonsertti. Luvassa on rentoa ja kevyttä kaiken ikäisille soveltuvaa viihdemusiikkia paikallisen puhallinorkesterin soittamana.

Helapuhallus Kangasala-talossa torstaina 18.5.2023 klo 15. Liput alk. 15 €

Nykysirkusta koko perheelle 26.5.2023

Värisfääri on hauska nykysirkusseikkailu koko perheelle. Esitys kertoo uuden ympäristön löytämisestä ja siihen sopeutumisesta.

Värisfäärin kuvitteellisessa, jatkuvasti muuttuvassa maailmassa asuu erilaisia pallomaisia, leikkisiä, mutta itsepäisiä olentoja, jotka muun muassa syövät ja syöksevät palloja. Teoksen hahmot leikkivät ja ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa näiden otusten kanssa, kun maailma heidän ympärillään muuttuu.

Värisfääri tempaisee katsojan unohtumattomalle ja jännittävälle sirkusmatkalle täysin uusiin ulottuvuuksiin!

Hands some Feet on Jeromy ja Liisa Nuukin vuonna 2017 perustama tamperelainen nykysirkusryhmä. Pari on valmistunut arvostetusta ÉSAC -sirkusyliopistosta Belgiasta. Ryhmä luo ja tuottaa korkealaatuisia nykysirkusteoksia teattereihin, julkisiin tiloihin ja ulkoilmanäyttämöille. Ryhmän debyyttiteos Hands some Feet sai ensi-iltansa Suomessa syksyllä 2018, minkä jälkeen teoksen on nähnyt yli 45 000 katsojaa ympäri maailmaa.

Värisfääri-esitys on tehty yhteistyössä Company Opus Kertun ja Adamin kanssa. Esitystä on kehitetty vuodesta 2021 lähtien, ja se on ensimmäinen yhteistyö näiden kahden tamperelaisen nykysirkusryhmän välillä. Vuonna 2021 perustettu Company Opus keskittyy konseptuaalisiin teoksiin ja vahvaan dramaturgiseen tekemiseen. Värisfääri-esityksessä ryhmät haluavat tuottaa helposti lähestyttävää mutta korkealaatuista lastenkulttuuria monipuolisen yleisön ulottuville.

Värisfääri-nykysirkusesitys Kangasala-talossa perjantaina 26.5.2023 klo 13 ja 18. Liput alk. 15 €, lapset 10 €

Lisätietoja antaa:

Päivi Harkko, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391, paivi.harkko@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kulttuuriravintola Jalmari sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi. Kangasala-talolla on Ekokompassi-sertifikaatti ja vastuullisen matkailun STF-merkki.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste