Kangasala-talossa Vesa Vierikon ja Petri Kumelan lämmintä tarinankerrontaa espanjalaisittain: Harmo ja minä – Andalusialainen elegia

Harmo ja minä - Andalusialainen elegia on kahden huipputaiteilijan esitys, Petri Kumelan kitaransoiton ja Vesa Vierikon kerronnan ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle. Mies ja aasi Andalusian vuorilla. Kertojan ja kitaristin yhteistyönä tarinoista muodostuu lämmin ja liikuttava elämys Kangasala-talossa tiistaina 24.11.2020.
Harmo ja minä – Andalusialainen elegia Kangasala-talossa marraskuussa 2020 on kahden huipputaiteilijan Petri Kumelan kitaransoiton ja Vesa Vierikon kerronnan ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle.

Petri Kumela ja Vesa Vierikko, kuva: Mitro Härkönen

Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa ”Harmo ja minä – Andalusialainen elegia”, pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Tarina vuodelta 1914 kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron (Harmon) kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa. Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta. Musiikin on säveltänyt Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä.

Kitaristi Petri Kumela kertoo näin:

”Harmo ja minä on paluuta kaikkein vanhimpaan tapaan viettää yhdessä aikaa: tarinankerrontaan. Ilman mitään erikoistehosteita tai teknologiaa. Nykyhetkessä se tuntuu valtavan raikkaalta ja koskettavalta.

Castelnuovo-Tedesco sävelsi musiikin yli 200 elokuvaan, ja se kokemus kuuluu. Musiikki ja kerronta on punottu yhteen saumattomasti ja oivaltavasti, kokonaisuus on paljon enemmän kuin osiensa summa.

Ennen kuin olimme harjoitelleet Vesa Vierikon kanssa kertaakaan, olin jo lukenut Harmon tarinat moneen kertaan ja viettänyt paljon aikaa musiikin parissa, tunsin teoksen hyvin. Silti ensimmäistä kertaa yhdessä kokeillessamme olin valtavan vaikuttunut siitä, miten vahva yhteisvaikutus on ja kuinka paljon kerronta läsnäolollaan ja ilmeikkyydellään vaikutti myös omaan soittooni, sen muotoiluun ja ajoitukseen.”

Kangasala-salissa istutaan numeroimattomilla paikoilla väljästi ja turvavälit huomioiden, suosituksemme mukaan myös maski kasvoilla. Vierailun turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Ohjeistusta saapumisesta Kangasala-salin tilaisuuksiin löydät täältä ›

Kangasala-talon koronaturva tekee lippujen ostamisesta ennakkoon myös taloudellisesti turvallista. Käytössämme on joustavat lipunmyyntiehdot vuoden loppuun asti. Lue lisää täältä.

Harmo ja minä – Andalusialainen elegia
Ti 24.11.2020 klo 19. Liput alk. 23/22 €

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste