Kannaksen poikien Jääkärin morsian on täynnä laulua, tanssia ja historiaa

Kangasala-talossa keskiviikkona 8.5. nähtävä konsertti perustuu Sam Sihvon laulunäytelmään, joka kertoo jääkäri Martin ja Sabinan tarinan. Melodian mestari Sihvon sävellysten lisäksi konsertissa kuullaan mm. Elämää juoksuhaudoissa, Liisa pien ja muita sota-ajan lauluja.

Kannaksen pojat muistetaan suosituista Ilta Kannaksella -konserteistaan. Nyt ryhmä on tehnyt oman versionsa Sam Sihvon laulunäytelmästä Jääkärin morsian, joka kertoo Saksan sotakoulutukseen lähtevistä suomalaisista.

Musiikintäyteinen esitys on tarina jääkäreiden arjesta ja vapaa-ajan illanvietoista ravintola Kultaisessa Ankkurissa Liettuan Libavassa. Siellä jääkäri Martti kohtaa Sabinan, ja eräs rakkaustarina saa alkunsa.

– Jääkäri-liike syntyi 1914, kun tsaari Nikolai II venäläistämistoimet aiheuttivat suuria ongelmia Suomen itsehallinnolle. Koulutusaikana Saksassa ja Liettuassa solmittiin myös ihmissuhteita, kertoo Kannaksen poikien Juha Repo.

–  Sam Sihvo oli muusikon uran ohessa myös aikansa tulkki. Hän osallistui jääkärikoulutukseen velvollisuudesta isänmaata kohtaan, mutta oli vähemmän sotilas, hän jatkaa.

Sihvon sävelten lisäksi konsertissa soivat perinteiset sotalaulut kuten Elämä juoksuhaudoissa, Oi kallis kotimaa, Lily Marleen ja Äänisen aallot.

Esityksen rooleissa nähdään Juha Repo (laulu, kitara, puhaltimet ja tanssi), Tuiki Latvala (laulu ja viulu) ja Johanna Lantto (harmonikka, piano ja tanssi). Kertojana toimii karjalalaisen Rautuseuran puheenjohtaja Markku Paksu.

Laulunäytelmä Jääkärin morsian esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1921 Suomen Kansallisteatterissa.

Tauno Palo (tuolloin nimeltään Tauno Brännäs) näytteli ensimmäisen elokuvaroolinsa Jääkärin morsiamen ensimmäisessä elokuvasovituksessa vuonna 1931.

Juha Repo on Kannaksen pojat -ryhmän perustaja. Trumpetilla soittouransa aloittanut ja käyrätorveen vaihtanut Repo opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1972–74 Holger Fransmanin oppilaana Esa-Pekka Salosen kanssa. Repo on soittanut käyrätorvea Jyväskylän, Vaasan ja Tampereen kaupunginorkestereissa. Hänen nimettiin Tampereen kaupunginorkesterin äänenjohtajaksi vuonna 1976.

Tuiki Latvala on kokkolalainen muusikko. Huippukorkean äänen omaava Tuiki on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta viulistiksi ja opiskelee laulua Tampereen ammattikorkeakoulussa. Latvala laulaa ammattilaiskuoro Tampere Cappellassa, jonka lisäksi hänellä on itse perustamansa Jousikvartetti Ruusunen.

Jääkärin morsian II Kangasala-talossa ke 8.5.2019 klo 19

Liput Kangasala-talolta 25 €, Lippu.fi 27,50 + toimitusmaksut

Mediakuvat kansiossa: https://www.dropbox.com/sh/1i36vi4vl3ilvw5/AADSSaGvhmE9TSOGVa0pTz3ka?dl=0

Lisätietoja:

Juha Repo / Kannaksen pojat
p. 045 1121431
kannaksenpojat@gmail.com

Laura Pekkala
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

kangasala-talo.fi
k-kino.fi
facebook.com/kangasalatalo
twitter.com/Kangasalatalo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kannaksen pojat esittää Sam Sihvon Jääkärin morsian -laulunäytelmän Kangasala-talossa toukokuussa 2019

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste