Kansainvälisesti palkittu Uusi Helsinki -kvartetti tuo Kangasala-saliin palan RSO:ta

Kangasala-talon syksyn ensimmäisessä klassisen musiikin konsertissa ti 3.9. klo 19 soivat Haydnin, Schubertin ja Beethoven sävellykset. Jousikvartetissa soittavat Radion sinfoniaorkesterin jousisektioiden soolosoittajat Petri Aarnio, I viulu; Taija Angervo, II viulu; Ilari Angervo, alttoviulu ja Tuomas Lehto, sello.
Uusi Helsinki -kvartetti esiintyy Kangasala-talossa 3.9.2019.

Kangasala-salin klassisen syksyn avaa todellinen mestareiden joukko, kun Radion sinfoniaorkesterin (RSO) jousisektioiden soolosoittajista koostuva Uusi Helsinki -kvartetti tuo kuultavaksi konsertillisen kvartettikirjallisuuden keskeisimpiä teoksia.

Uusi Helsinki -kvartetti on yli kolmekymmenvuotisen taipaleensa aikana ehtinyt valloittaa kuulijansa konsertoimalla Euroopan keskeisimmillä esiintymisareenoilla ja neljällä eri mantereella. Kvartetin soinnissa ja taidossa kuuluvat pitkän yhteistyön yhteen hitsaama soittotyyli sekä tinkimätön laatu ja rakkaus musiikkiin.

– Tämä taiteilijajoukko osaa myös laittaa Kangasala-salin loistavan kamarimusiikkiakustiikan töihin musiikin palvelukseen. Kun lavalla on joukko huippuammattilaisia käytössään mestareiden rakentamat soittimet, on sointi parasta mahdollista – musiikin sisällöstä puhumattakaan, kertoo Kangasala-talon ohjelmistosta vastaava toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Konsertin avaa Joseph Haydnin D-duurikvartetto ”Leivo”, joka on yksi esitetyimmistä säveltäjän 68 kvartetosta. Lisänimen sävellykselle on antanut ensiviulun livertävä sävelteema.

Ludwig van Beethovenin F-duuri-kvartetto on säveltäjämestarin viimeisimpiä valmistuneita teoksia. Säveltäjän tuotannossa viimeiset jousikvartetot edustivat uutta ja käänteentekevää tyyliä, joka aikalaisten korvissa soi uskaliaana ja vaikeasti ymmärrettävä uuden ajan musiikkina.

Klassikoista koostuvan konsertin kolmantena teoksena kuullaan Franz Schubertin rakastettu A-molli-kvartetto.

Uusi Helsinki -kvartetti

Uusi Helsinki -kvartetti perustettiin vuonna 1982. Jo kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1984, kvartetti voitti kaksi kvartettikilpailua, Viitasaaren Kvartettikilpailun ja Concertino Praga -kilpailun Prahassa. Voitot olivat ponnahduslauta nuoren kokoonpanon uralle. Huhtikuussa 1994 Uusi Helsinki -kvartetti sijoittui toiseksi Lontoon kansainvälisessä jousikvartettikilpailussa. Se palkittiin myös yleisöpalkinnolla sekä palkinnolla parhaasta tilausteoksen esityksestä. Vuonna 1997 Uusi Helsinki -kvartetille myönnettiin Nuori Suomi -palkinto.

Onnistuneet vierailut mm. Wigmore Hallissa Lontoossa sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ovat vakiinnuttaneet kvartetin aseman kansainvälisessä musiikkielämässä. Kvartetti on konsertoinut tunnetuissa Berliinin Konzerthausissa, Zürichin Tonhallessa ja Amsterdamin Concertgebowssa. Säännölliset kiertueet ovat suuntautuneet mm. Belgiaan, Hollantiin, Kreikkaan, Saksaan ja Englantiin. Euroopan lisäksi kvartetti on esiintynyt Japanissa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Israelissa.

Petri Aarnio, I viulu, on Radion sinfoniaorkesterin konserttimestari. Aarnion instrumenttina on Vincenzo Ruggeri vuodelta 1696.

Taija Angervo, II viulu, toimii Radion Sinfoniaorkesterin 2. Konserttimestarina. Hän soittaa Radion sinfoniaorkesterin omistamalla Goffredo Cappa viululla.

Ilari Angervo, alttoviulu, on Radion Sinfoniaorkesterin 1. sooloaltisti. Soittimenaan hänellä on J.B. Guadagnini alttoviulu vuodelta 1762.

Tuomas Lehto, on Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti.

Uusi Helsinki -kvartetti Kangasala-salissa ti 3.9.2019 klo 19
Liput Kangasala-talolta 20/18/8 €, Lippu.fi alk. 22,50/20,50/9,50 € + toimitusmaksu

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste