Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo uuteen kävijäennätykseen

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo ylsivät molemmat uuteen kävijäennätykseen vuonna 2019. Kangasala-talossa vieraili yhteensä 54 566 asiakasta, joista 15 733 kävi taidemuseossa.
Kangasala-talo Kuohunharjuntieltä.

Kangasala-talo, kuva: Tuomas Uusheimo

Kangasala-talolle vuosi 2019 toi kasvua kaikilla osa-alueilla. Kävijämäärien lisäksi myös tapahtumamäärä nousi yli viiteen sataan.

Vuoden kohokohtia olivat muun muassa Hullu Prinssi -musikaali ja irlantilaisen musiikin tapahtuma Kangasala Irish Festival. Myös laaja elokuvatarjonta on otettu yleisön keskuudessa hyvin vastaan.

”Olen iloinen kasvusta ja erityisesti siitä, että olemme alkaneet tuntemaan yleisömme ja yleisö meidät. Tapahtumamäärät ja sisällöt ovat nyt sillä tasolla, joka viiden toimintavuoden jälkeen on tavoitteena ollutkin”, summaa toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Kevätkauden uusia tuulia ovat korkeatasoisen ohjelmiston lisäksi uudistukset aulan ja Gallerian sisustuksessa.

”Myös kevään myynti näyttää, että suunta on tänäkin vuonna kohti kasvavia kävijämääriä”, Kotilainen jatkaa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon suosituimmaksi näyttelyksi nousi alkuvuonna esillä ollut Samuli Heimosen näyttely, jossa vieraili yhteensä 7 797 ihmistä. Kangasalalaisen Einar Ilmonin taidetta kesäkuukausina esitelleessä näyttelyssä kävijöitä oli reilu 5 000 ja syyskuussa avattuun Riitta Nelimarkan näyttelyyn tutustui vuoden loppuun mennessä 2 789 kävijää. Kokonaiskävijämäärä kohosi viime vuodesta liki tuhannella asiakkaalla.

”Kävijämääriä tärkeämpää kuitenkin on, että asiakkaamme ovat löytäneet meidät. Näyttelytarjontamme sekä oheistapahtumat ovat osoittautuneet kiinnostaviksi”, iloitsee taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Helmikuussa Kangasala-talolle tulee täyteen viisi ensimmäistä toimintavuotta. Taidemuseo hyväksyttiin valtionosuusmuseoksi vuoden 2020 alusta ainoana uutena taidemuseona Pirkanmaalla.

Mediakuvia tästä linkistä ›

Lisätietoja:

Timo Kotilainen, toimitusjohtaja, Kangasala-talo Oy
p. 040 631 6400, timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen, intendentti, Kimmo Pyykkö -taidemuseo
p. 050 502 1036, soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

Johanna Kangas, tiedottaja, Kimmo Pyykkö -taidemuseo
p. 040 773 0196, johanna.kangas@kangasala-talo.fi

Irmeli Jokilampi, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391, irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste