Kulttuurikummit ry palkitsi Kangasala Classicin

Kulttuurikummit ry julkisti vuoden 2021 kummisuhteen Bisnes & Kulttuuri -tapahtumassa Tampereella 25.10.2021. Palkinnon sai uusi Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaali ja sen taiteellinen johtaja Elina Heikkinen.
Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja Elina Heikkinen.

Elina Heikkinen, kuva: Sakari Röyskö

Alttoviulisti Elina Heikkinen halusi perustaa Suomeen uuden kamarimusiikkifestivaalin. Lapsesta asti kesänsä Kangasalla viettänyt Heikkinen herätti yhdessä muutaman muun muusikon kanssa henkiin jo käytännössä toimintansa lopettaneen Kangasalan Musiikinystävät ry:n. Yhdistys toteutti Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaalin kesäkuussa 2021.

Koronan tuomista riskeistä ja rajoituksista huolimatta Heikkinen ja yhdistys uskoivat asiaansa ja veivät projektin läpi korkeatasoiseen lopputulokseen asti. Festivaalilla soitettiin yhteensä kuusi konserttia eri puolilla Kangasalaa. Näistä yksi oli ilmaiskonsertti Kirkkoharjulla ja yksi lastenkonsertti. Festivaali rahoitettiin pääosin lipputuloilla ja sponsorituotoilla.

Festivaalin sydän olivat Elina Heikkisen mukaan kutsumat kotimaiset kamarimuusiikin taitajat. Pääesiintyjänä oli Virtuosi di Kuhmo, jonka konsertti toteutettiin yhteistyössä Kangasala-talo Oy:n kanssa. Kangasala Classicin konserteissa esiintyivät muiden muassa sopraano Silja Aalto, sellisti Lauri Kankkunen, klarinetisti Taavi Oramo, pianisti Ossi Tanner ja viulisti Kasmir Uusitupa.

Palkittu kummisuhde käynnistettiin vajaa vuosi ennen festivaalia, syksyllä 2020. Kulttuurikummeina toimivat Irmeli jokilampi ja Martti Silvennoinen.

Kulttuurikummit ry on tamperelainen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kulttuuria sitä tuottavien yhteisöjen liiketoiminnallista osaamista ja johtamiskäytäntöjä kehittämällä. Jäsenillä on monivuotinen kokemus johtamisesta ja laaja-alainen kiinnostus kulttuuriin.

Tarkoitustaan Kulttuurikummit ry toteuttaa auttamalla kulttuurin tuottajia johtamisen, hallinnon ja strategian alueilla, järjestämällä tai olemalla mukana järjestämässä tapahtumia, joissa kulttuuri ja bisnes kohtaavat, ja pyrkimällä vaikuttamaan toiminnallaan siihen, että liike-elämä, korkeakoulut, kaupunki ja kulttuuri ymmärtävät yhteytensä hyvinvoinnin lisääjinä.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste