Kulttuuriravintola Jalmari tuo uutta toimintaa Kangasala-taloon

Kangasala-talon ravintoloitsija vaihtuu 18.2.2021. Kulttuuriravintola Jalmari tuo perinteisten väliaikatarjoilujen ja kokouslounaiden lisäksi taloon uutta tarjontaa. Viikonloppuravintola avautuu uusitussa Galleria-tilassa keväällä tai kesällä, kunhan rajoitukset hellittävät. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, talon torinpuoleiselle seinustalle tulee kaivattu kesäterassi.
Kulttuuriravintola Jalmari

Kulttuuriravintola Jalmarin ravintolapäällikkö Mikael Laine ja toimitusjohtaja Janne Heinonen. Kuvaaja Irmeli Jokilampi.

Kulttuuriravintola Jalmari kunnioittaa nimellään Kangasalan suuren kulttuuripersoonan Jalmari Finnen perintöä. Ravintoloitsijoina Kulttuuriravintola Jalmari Oy:ssä ovat toimitusjohtaja Janne Heinonen ja ravintolapäällikkö Mikael Laine. Heidän ajatuksissaan Jalmarista tulee viihtyisä ja paikallista kulttuuria tukeva paikka. Kangasala-teema näkyy vahvasti kahvilan ja ravintolan tuotteiden ja esiintyjien valinnassa.

– Käytämme paikallisia ja kotimaisia tuotteita mahdollisuuksien mukaan. Tämä näkyy etenkin kausituotteissa. Lähdemme liikkeelle rauhallisesti, nykytilanteen huomioiden ja sitä kunnioittaen. Kasvatamme toimintaa maltilla ja tarkasti harkiten, sanoo ravintoloitsija Janne Heinonen.

– Kulttuuriravintola Jalmarista tulee hyvän mielen ja rennon tunnelman paikka. Elävää musiikkia, brunsseja, klubi-iltoja, tasting- ja cocktail-tilaisuuksia. Olutta ja viinejä sekä pubiruokaa, Heinonen kuvailee.

Kangasala-talossa odotetaan innokkaasti aikaa, jolloin Kangasala-salissa voidaan jälleen järjestää konsertteja, teatteria, tanssia ja muita tapahtumia, ja kangasalalaisten oma elokuvateatteri K-Kino voi käynnistää toimintansa uudelleen. Onneksi Kimmo Pyykkö -taidemuseo voi toimia lähes normaalisti rajoitetuin asiakasmäärin. Taidemuseossa on avoinna näyttely Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista, sekä kolmannen kerroksen pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee, joka esittelee nuoruutensa Kangasalla viettäneen kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taidetta ja uraa. Museossa voi vierailla kymmenen henkilöä yhtaikaa ja yleisö jakautuu kolmeen kerrokseen, joten näyttelykäynti on turvallinen. Käytössä ovat uudet ääniopasteet, joista museovieraat voivat kuunnella teosten tarinoita.

Kulttuuriravintola Jalmarin uudet toiminnot tuovat lisää elämää Kangasala-taloon ja kahvila palvelee myös museovieraita.

– Uuden toimijan myötä Kangasala-talon tarjonta monipuolistuu entisestään. Tässä alkaa jo ihan odotella lämpimiä kesäiltoja suunmukaisen pikkupurtavan ja musiikkipitoisen terassimeiningin kanssa, sanoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Lisätietoja:

Kulttuuriravintola Jalmari Oy, toimitusjohtaja Janne Heinonen, 045 138 6651, ravintola@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo Oy, toimitusjohtaja Timo Kotilainen, 040 631 6400, timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Lisätietoja:

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste