Lähellä -luontokuvanäyttely avautui ke 29.3. Kangasala-talossa – tapaa valokuvaajat Meet & greet -tapahtumassa la 1.4.

Kangasalalaisen valokuvaaja Joanina Rantalan ja Vuoden luontokuvakilpailun 2018 voittaja, luontokuvaaja Taru Rantalan yhteinen valokuvanäyttely tuo raikkaan tuulahduksen luontoa ja kauneutta Kangasala-talon toisen kerroksen aulatiloihin kevään ajaksi.
Seinäjokelaisen palkitun luontokuvaaja Taru Rantalan ja kangasalalaisen harrastekuvaaja Joanina Rantalan yhteinen valokuvanäyttely tuo raikkaan tuulahduksen kauneutta Kangasala-taloon huhtikuussa 2023.

Kuva: Joanina Rantala

Näyttelyn aiheet pitävät sisällään läheltä löytyviä kuvauskohteita, kerroksellisuutta, muotojen ja liikkeen leikkiä, tunnelmallisia ja ajattomia hetkiä, sekä pehmeän ja sävykkään luonnonvalon valaisemia valokuvia luonnosta ja ihmisestä sen ympäröimänä.

Kangasalalainen valokuvaaja Joanina Rantala inspiroituu Kangasalan luonnosta

Kangasalalaiselle Joanina Rantalalle on merkityksellistä, että valokuvista välittyy autenttisuus sekä käsinkosketeltava tunnelma: “Valolla, liikkeellä ja muodoilla leikittely, ihmisten eleiden ja tunteiden poimiminen sekä hienojen kuvakulmien etsiminen ovat keinojani tarinan kertomiseen. Pyrin kuvillani tuomaan esiin sitä iloa ja onnea, mikä myös tavallisilta tuntuvissa hetkissä on kätkettynä.” Luontokuvauksen maailman Joanina on löytänyt viime vuosina haltioituessaan uuden kotiseutunsa Kangasalan upeista järvistä ja satumaisista harjuista.

Palkittu luontokuvaaja Taru Rantala voitti Vuoden Luontokuvakilpailun ensimmäisenä naisena vuonna 2018

Tunnusomaista Tarun kuville on hyvin kapea syväterävyys ja juuri terävyysalueen ulkopuolelle jäävän alueen täyttäminen erilaisilla muodoilla ja väreillä, esimerkiksi valopalloilla. Vuonna 2018 Rantala voitti historian ensimmäisenä naisena Suomen Vuoden Luontokuvakilpailun tunnelmakuvallaan kissankellosta. Menestystä on tullut sen jälkeenkin sekä kotimaassa että kansainvälisestikin.

“Tunnelmakuvat luonnosta ja sen yksityiskohdat kiinnostavat minua. Kuvatessaan ei etsi, vaan löytää. Mieli vapautuu ja aistit herkistyvät havaitsemaan erilaisia asioita“, Taru Rantala kuvailee.

Meet & greet 1.4. klo 12–13.30

Tule tervehtimään näyttelyn valokuvaajia Meet & greet -tapahtumaan lauantaina 1.4. klo 12–13.30 Kangasala-talon toisen kerroksen aulatiloihin.

Näyttelyn aukioloajat

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttely on avoinna Kangasala-talon aukioloaikojen mukaan:
ti–ke klo 11–17, to klo 11–19, pe–la klo 11–17, su klo 11–15, ma suljettu. Tapahtumailtoina näyttely on avoinna tapahtuman alkuun saakka.

Lue lisää näyttelystä verkkosivuiltamme ›

Lisätietoja antaa:

Tiia Ennala
tuottaja, Kangasala-talo Oy
p. 050 530 1512
tiia.ennala@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kulttuuriravintola Jalmari sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste