”Luolia & Lohikäärmeitä” – Muinaisen Sarsan salaisuudet -pöytäroolipeli suorana Kangasala-talon YouTube-kanavalla keskiviikkona 29.4. klo 12

Keskiviikkona 29.4.2020 Kangasala-talossa pelataan ensimmäistä kertaa Sarsan tapahtumiin sijoittuva “Luolia & Lohikäärmeitä – Muinaisen Sarsan salaisuudet -pöytäroolipeli. D&D-pöytäroolipeliä pääsee seuraamaan suorana Kangasala-talon YouTube-kanavalla, jolla sen voi myöhemmin katsoa myös tallenteena.
Ainoastaan myllynkivi on jäljellä ennen niin merkittävästä Sarsan myllykeskuksesta Kangasalla. Myllyjen toiminta päättyi vuonna1604 Sarsankosken yllättäen kadottua.

Ainoastaan myllynkivi on jäljellä ennen niin merkittävästä Sarsan myllykeskuksesta Kangasalla. Myllyjen toiminta päättyi vuonna 1604 Sarsankosken yllättäen kadottua. Kuva: Heikki Mäenpää

Kangasalan Sarsa on yksi Suomen merkittävimmistä muinaismuistoalueista. Sen asutushistoria ulottuu yli kahdeksan tuhannen vuoden taakse. Kesällä 1604 siellä tapahtui myös yksi Pohjoismaiden historian suurimmista luonnonmullistuksista, kun kuohuva Sarsankoski ja leveä Sarsansalmi yllättäen kuivuivat.

”Sarsankoski kuivui yllättäen yhdessä yössä 400 vuotta sitten. Sama tapahtui Kangasala-talon sisällöille tänä keväänä. Siinä, missä koskesta on jäljellä yksi myllynkivi, on talon ohjelmistosta jäljellä digitaalinen tuotanto – uuden aikakauden myllynkivi. Nämä kaksi tapahtumaa kohtaavat nyt kaikkien kiinnostuneiden kotisohvalla uudella ja jännittävällä tavalla,” sanoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Kangasala-talon ja Harjula Production Ltd:n tuottaman viisituntisen tapahtuman pelinjohtajana toimii sen käsikirjoittaja Vera Finnilä ja tuottajina Heikki Mäenpää sekä Jutta Vikeväinen. Mediapalveluista vastaa Tredu Mediapoliksen Harjula TOP2020-tuotantoryhmä, jota avustavat Kangasala-talon, Business Kangasalan sekä Kangasalan kaupungin media-ammattilaiset.

Tapahtuma jatkaa Kangasalla käynnissä olevia Muinainen Sarsa -tapahtumia, jotka laajentuvat nyt verkkoon. Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Sarsan muinaismuistoalueen löytymisestä.

“Luolia & Lohikäärmeitä”- Muinaisen Sarsan salaisuudet -infovideo

Livestreamaus Kangasala-salista Kangasala-talon YouTube-kanavalla keskiviikkona 29.4.2020 klo 12 -17 (maksuton)

Harjula Production & Kangasala-talo yhteistuotanto

Yhteistyössä: Business Kangasala, Visit Kangasala, Ristimedia ja Tredu Mediapolis

Videostreamaus & taltiointi: Ismo Santapukki & Harjula TOP2020
Valo- & äänisuunnittelu sekä toteutus: Petrus Tuisku/Kangasala-talo ja Harjula TOP2020
Paikkatietosovellukset: Kangasalan kaupungin paikkatietoinsinööri Simo Veijalainen
Vastaava tuottaja & konseptointi: Heikki Mäenpää
Harjula TOP2020- tuotantoryhmä: Milla Hakkarainen, Vilma Jäppinen, Jani Järvinen, Sonja Kallio, Nea Peltola, Jenni Raitia, Elmeri Seljas, Jutta Vikeväinen

Lisätietoja:

Heikki Mäenpää
Vastaava tuottaja ja konseptoija
050 5644777

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste